AK Parti'den Terör Mağduru Ailelere Destek

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör mağduru ailelere AK Parti teşkilatlarınca gönderilen yardımların dağıtımı sürüyor.

AK Parti tarafından Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör mağduru ailelere gönderilen yardımların dağıtımı devam ediyor.

İstanbul, Kocaeli, Konya ve İzmir'deki AK Parti teşkilatlarınca, terör örgütü PKK mensuplarının kazdığı hendekler, kurduğu barikatlar ve tuzakladığı patlayıcılar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan ailelere ulaştırılmak üzere yardım malzemesi gönderildi.

Yardım malzemeleri Sur, Silvan ve Çınar ilçelerinde terörden mağdur olan vatandaşlara ulaştırılıyor.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, yaptığı açıklamada, kaymakamlık öncülüğünde yardımları ihtiyaç sahiplerine dağıttıklarını söyledi.

Terör örgütünün, mağduriyetler ile işsiz gençler ve çocuklar üzerinden fiili bir durum yaratmaya çalıştığını belirten Akar, 'Bunu daha önce denediler. 1990'lı yıllarda başarılı da oldu. Şimdi de aynı şeyi uygulamaya çalışıyor. Kendine eleman kazandırmak ve halkı devlete karşı harekete geçirmek için bu mağduriyetten yararlanmaya çalışıyor. Halk bu mağduriyetin kimden kaynaklandığını çok iyi biliyor' diye konuştu.

Örgütün, halkı eylem yapmaya çağırdığını ancak vatandaşın teveccüh göstermediğini vurgulayan Akar, şöyle devam etti:

'Halk mağduriyetin çukurlardan kaynaklandığını biliyor. Bu manada halkımız çok hikmetli davranıyor. Devlet, şefkat eliyle ulaşmaya çalışıyor. Kış şartlarında kimsenin aç ve açıkta kalmaması için herkes elinden geleni yapıyor.Örgüt yakıp yıkıyor, devlet onarıyor yapıyor ve şefkatli eliyle de herkese dokunuyor. Biz örgütün de başka unsurların da halkı istismar etmesine müsaade etmeyeceğiz. Devletin şefkat eliyle her gün halkın yanında olacağız ve halkın mağduriyetini gidereceğiz.'

- 'Soğuk bir kış gününde sıcak bir dokunuş'

AK Parti Diyarbakır Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Evsen ise 'Soğuk bir kış gününde sıcak bir dokunuş' sloganıyla mağdur ailelere ulaşmak için ev ziyaretleri yaparak ihtiyaca göre yardımları kapılarına kadar götürdüklerini anlattı.

Vicdan sahibi herkesi derinden etkileyen manzarayla karşılaştıklarını ifade eden Evsen, '4 aile bir evde barınmakta. Yakacak bir şeyleri yok, kiralarını ödeyemez durumdalar. Başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve genel merkezimiz konuya çok duyarlılar' dedi.

Kaynak: AA