Yarı Yıl Tatili Kayak Merkezlerine Yaradı

Kar kalınlığının 90 santimetreyi bulduğu Kartepe’de, yarıyıl tatilinin başlamasıyla birlikte kayak merkezindeki doluluk oranı arttı. Tatili fırsat bilen aileler çocuklarıyla birlikte kayak yaparak, karın keyfini çıkardılar.

Yarı Yıl Tatili Kayak Merkezlerine Yaradı
Kar kalınlığı 90 santimetreyi bulduğu Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde bulunan kayak merkezi, okulların kapanmasıyla birlikte başlayan yarıyıl tatili sonrası doluluk seviyesini arttırdı. Turistlerin ve tatilcilerin yoğunluğuna bir de yarıyıl tatili eklenince kayak pistleri kayakseverler ile doldu taştı. Özellikle çocuklar, pistlerde aileleriyle kızak kayarak tatilin keyfini çıkardı. Yarıyıl tatili ile birlikte artan doluluk oranı kayak merkezindeki işletmecileri de memnun etti.

Otel yönetimi ile kayak merkezinde bulunan işletmeciler ise tatilcilerin herhangi bir kaza yaşamamaları için piste yoğun güvenlik önlemleri aldıklarını dile getirdiler.

Sömestr tatilini fırsat bilerek ailesiyle Kartepe’ye gelen edebiyat öğretmeni Aydın Ak, “Çoluk çocuk geldik karın keyfini çıkarabilmek için. Tesisimiz çok güzel, çok güvenli. Tüm ailelere tavsiye edilebilecek bir tarzda tesis. Çocuğu kızakta kaydırıyoruz, bizde amatörce kayak yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Yoğun iş temposunun ardından stres atmak için Ankara’dan arkadaşlarıyla birlikte gelen Kutay Tunçer ise “Bundan üç yıl önce kayak yapmıştım ancak şuanda ilk defa kayıyor gibiyim. Önceden mahallede kayardık, şimdi ise profesyonel kıyafet ve ekipmanlarla kayıyoruz pek fark yok” diye konuştu.

Kayak merkezinde kafe işletmecisi Engin Küçükosman, yarıyıl tatiliyle birlikte artan yoğunluktan memnun olduklarını söyledi.

Küçükosman, “Konsept kar olduğu için her şey kara bağlı. Sömestr ile beraber yoğunluğumuz başlamıştır. Karın sömestr tatiline yetişmesi işletmeler için sevindirici. İnşallah böyle yağış devam eder” ifadelerini kullandı.

Öte yandan otel yolunda ve önünde biriken karlar, iş makinelerince aralıklarla temizleniyor.
Kaynak: İHA