Turgutlu Belediyesi'nden Yardıma Muhtaçların Evlerini Isıtan Çalışma

Turgutlu Belediyesi, yıl boyu sürdürdüğü ağaç budama çalışmalarından elde ettiği yakacakları, yardıma muhtaç ailelere ulaştırıyor. Park Bahçe İşleri Müdürlüğü ekiplerince yürütülen ve şimdiye dek 2 bin 500 ailenin evini ısıtan çalışmalara soğuk kış günleri dolayısıyla hız verildi.

Turgutlu Belediyesi'nden Yardıma Muhtaçların Evlerini Isıtan Çalışma
Sosyal yardımlaşma hizmetlerini sürdürerek yoksulun yanında olmaya devam eden Turgutlu Belediyesi, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahibi ailelere yakacak yardımı yapıyor. Park Bahçe Müdürlüğü ekiplerince yıl boyu devam eden budama çalışmalarından toplanan dallar, yoksul ailelerin evlerine ulaştırılarak soğuk kış günlerinde ekonomilerine katkı sağlıyor. Geçtiğimiz yıl ekipler tarafından 2 bin 500 hane tek tek ziyaret edilerek yakacakları ulaştırılırken, kışın en sert dönemlerinin yaşandığı içerisinde bulunduğumuz Ocak ayında da çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Park Bahçeler Müdürlüğü şantiyesinde çuvallara doldurulan yakacaklar, talepte bulunan ailelerin evlerine iletiliyor.

Kış aylarının en soğuk dönemi olması dolayısıyla budama çalışmalarına hız verdiklerini söyleyen Park Bahçeler Müdürü Önder Pala, “Bilindiği üzere çeşitli yardımlarla ekonomik sıkıntı çeken ailelerimizin yanında oluyoruz. Bunlardan biri de budak çalışmalarıyla elde ettiğimiz ve yakacak olmaya uygun dallardır. Turgutlu Belediye Başkanımız Sayın Turgay Şirin’in talimatlarıyla son dönemde de budak çalışmalarına hız vermiş bulunmaktayız. Çamdan duta, söğütten serviye kadar pek çok çeşit ağaçta yaptığımız budamalardan elde ettiklerimizi ihtiyaç sahibi ailelerimize götürüyoruz. Bir anlamda da doğadan aldığımızı belediyemiz eliyle en iyi şekilde değerlendirmiş oluyoruz” dedi.

Kaynak: İHA