Siyah Kadın Çarşafı İle İşlenen Cinayet

Eskişehir’de eşiyle ilişkisi olduğu iddia ettiği Eyüp Duran’ı siyah kadın çarşafı giyerek öldürdüğü iddia edilen ve hakkında verilen 15 yıl 10 ay hapis cezası Yargıtay tarafından az bulunan sanığın yargılanmasına yeninden başlandı.

11 Eylül 2013 tarihinde Emek mahallesi Şemsettin Günaltay caddesinde yaşanan olayda; Ankara’nın Polatlı ilçesinde oturan İzzet B, boşanma davaları süren ve ayrı yaşadığı eşi Özlem B.’in sevgilisi Eyüp Duran’dan ikiz çocuk dünyaya getirdiğini ve bu çocuğun babası olarak da kendisiymiş gibi nüfusa kaydettirdiğini öğrenmiş, Eskişehir’e gelerek market çıkışında Eyüp Duran’a 5-6 el ateş ederek öldürmüştü. Olay sonrasında kaçan İzzet B., Eskişehir Ankara karayolunun 28’inci kilometresinde Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi ekipleri tarafından yakalanmıştı. Sanık İzzet B., 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmış, sanık 15 yıl 10 ay hapse mahkum edilmişti.

Mahkeme heyeti tarafından verilen karar, Yargıtay tarafından az bulundu. Yargıtay, sanığın ‘Tasarlayarak Adam Öldürme’ suçunu işlediğini bundan dolayı Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezasıyla yeninden yargılanması için dosyayı 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Yeniden yargılanmasına başlanan İzzet B., Eyüp Duran’ın yakınları ve avukatlar duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada yeninden mütalaa veren savcı, sanığın ‘Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis’ cezasıyla cezalandırılmasını istedi. Ancak savcı, tahrik unsurlarını göz önünde bulundurarak sanığın 24 yıla kadar hapis cezasını talep etti.

Mahkeme heyeti sanık avukatının yazılı savunma yapması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Kaynak: İHA