Milas'ta Eski Hastane Değerlendiriliyor

Milas Devlet Hastanesi’nin Ahmet Çavuş Mahallesi’nde bulunan eski hizmet binası, yürütülen yeni projeyle beraber yeniden sağlık hizmeti verecek.

Milas'ta Eski Hastane Değerlendiriliyor
Milas Devlet Hastanesi’nin Ahmet Çavuş Mahallesi’nde bulunan eski hizmet binası, Gazete Milas’ta 14 Kasım 2015 tarihinde yapılan habere konu olmuştu. Eskiden şifa dağıtan yerin harabeye dönerek, madde kullanımı kullanan gençlere mekân olması vatandaşlar tarafından tepki toplamıştı.

Yapılan haberden sonra, eski hastane binası yeni bir projeyle değerlendirilerek hizmete tekrardan sunulması kararlaştırıldı. Buna göre yürütülen projeyle beraber Milas 2 nolu ASM’nin arkasında bulunan yer, Milas Toplum Sağlığı Merkezi tarafından geniş kapsamlı laboratuar olarak kullanılacak.

LABORATUAR 1 AY İÇERİSİNDE AÇILACAK

Milas Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Barış Akıncılar, Milas’a geniş kapsamlı bir laboratuarın kazanılacağı müjdesini verdi. Akıncılar, eski hastanenin yeri yeniden değerlendirilerek vatandaşa hizmete gireceğini kaydetti: “Daha geniş kapsamlı bir laboratuar Milas’a kazandırılacak. Hastaneden hizmet almadan, aile hekimlerinin ihtiyacına karşılık verecek olan tahlillerin hepsi kurulacak olan laboratuarda yapılacak. Önceden TSM bünyesinde sadece talasemiye bakılıyordu. Şimdi yeni laboratuarla birlikte hemogram, biyokimya, hormon, idrar, A1C ve daha diğer testler uygulanabilecek. Hepsinin ayrı ve daha modern cihazları laboratuarda bulunacak. Dolayısıyla daha fazla vatandaşımıza hizmet vereceğiz. Biz daha önceden tahlillerin bakılması için hastaneyle çalışıyorduk. Şu anda artık tahlillere aile hekimleri olarak daha gelişmiş şekilde biz bakacağız. Umuyoruz ki yeni cihazlarla birlikte daha iyi neticeler ve değerler elde edeceğiz. Artık daha iyi şartlarda bu işin takibini yapacağız. Tıbbi laboratuarımız gerekli hazırlıklardan sonra 1 ay içerisinde vatandaşlarımıza hizmete açılacak” diye konuştu.

Kaynak: İHA