Lösemili Öğrenciler Kapadokya Kampında

LÖSEV tarafından Türkiye’nin çeşitli illerinden lösemi hastası çocuklar, Kapadokya’da ’Sanat İle Umuda Uzanan Eller’ projesi kapsamında bir araya geldi.

Lösemili Öğrenciler Kapadokya Kampında
Türkiye’nin çeşitli illerinden lösemi hastası bir grup çocuk ve aileleri Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Uçhisar beldesinde bulunan Karlık Evi’nde ’Sanat İle Umuda Uzanan Eller’ projesi kapsamında buluştu. LÖSEV İstanbul Sosyal Hizmet Sorumlusu Ayşe Nur Beyazıt, İstanbul, Samsun, Aksaray ve Ankara’dan altı çocuk ve ailesiyle Kapadokya’da hastane ortamında çıkarak bir nebze olsun motive olacaklar diye konuştu.

Beyazıt, "Bizler biliyorsunuz Lösemili Çocuklar Vakfı olarak vakfımıza kayıtlı olan yaklaşık 20 bin lösemili ve kanserli hastamıza çeşitli yardımlar yapmaktayız. Maddi ve ayni yardımlarımızın dışında bugün burada yapmış olduğumuz gibi sosyal desteklerimizle de çocuklarımızı ve ailelerimizi motive etmeye ve rehabilite etmeye çalışıyoruz. Ve bizler bu sosyal desteklerimizle organizasyonlarımıza Karlık Evi sahibi Abdullah Şen ve değerli gönüllü eğitmenlerimiz sayesinde bu hafta ki etkinliğimizi hayata geçiriyoruz. Çarşamba gününe kadar Karlık Evi bize bu konuda destek verdi. Burada tabi ki birde Kapadokya gezimiz olacak. Burada ki çeşitli gönüllü eğitmenlerimizin de etkinlikleriyle hem çocuklarımız hem de anneleri bu hastane ortamının dışına çıkarak bir nebze olsun motive olmuş olacaklar. Bizlerde kendilerine çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Henüz 12 yaşında olan Eylül Melek Uludağ’ın ise mutluluğu adeta gözlerinden okunuyordu. Minik Eylül, "Kapadokya’da olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söylerken arkadaşlarımla burada oyunlar oynuyor resim yapıyoruz bu yüzden çok mutluyum" dedi.

Kaynak: İHA