Işın Tedavisi Gören Hasta İçin Büyükşehir Seferber Oldu

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, yoğun kar yağışı nedeniyle sağlık kuruluşlarına ulaşmakta sorun yaşayan vatandaşların imdadına yetişmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri Akçaabat’ın Esentepe Mahallesi’nde ışın tedavisi gördüğü için mutlaka hastaneye ulaşması gereken 55 yaşındaki Abdullah Taflan’ı ilgili sağlık kuruluşuna ulaştırdı.

Işın Tedavisi Gören Hasta İçin Büyükşehir Seferber Oldu
Taflan ailesinin konuyla ilgili olarak 112’den yardım istemesi üzerine, 112 ekipleri konuyu Büyükşehir Belediyesi’ne bildirdi. Bunun üzerine hemen harekete geçen Büyükşehir Belediyesi ekipleri sahilden 16 kilometre uzaklıkta bulunan Esentepe Mahallesi’nin yolunu kısa sürede ulaşıma açmak için yoğun bir çalışma gerçekleştirdi. 5 saatlik çalışmanın ardından Esentepe Mahallesi’ne ulaşıldı. Yapılan çalışma ile yol ulaşıma açılırken 55 yaşındaki Karayolları işçisi Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan arazili araçla hastaneye ulaştırıldı.

Akçaabat Esentepe Mahalle Muhtarı Hüseyin Taflan, mahallelerinde 1 metrenin üzerinde kar olduğunu ifade ederken, “43 yaşındayım böyle bir kar hatırlamıyorum. Hastamız vardı, ışın tedavisi gördüğü için mutlaka hastaneye gitmesi gerekiyordu. 112’yi aradık, konuyu Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne bildirdiler. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’ndan Allah razı olsun. Hemen yolumuz açıldı. Hastamız hastaneye ulaştırıldı” dedi.

Abdullah Taflan’ın kardeşi Bahattin Taflan da kendileri için yapılan çalışmadan ötürü yetkililere teşekkür ederken, “Yoğun kar nedeniyle hastamızı hastaneye götüremiyorduk. Büyükşehir Belediyesi imdadımıza yetişti. Teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

"HASTALARIMIZA ÖNCELİK VERDİK"

Konuyla ilgili olarak değerlendirmede bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise, Trabzon genelinde bu şekilde 40’ın üzerinde hastanın hastanelere ulaşmasını sağladıklarını ifade ederek, “Trabzon son yıllarda görülmemiş bir kar yağışı ile karşı karşıya kaldı. Biz, ilçe belediyelerimiz ile birlikte yol haritamızı buna göre belirlemiştik. Hastalarımızın hastanelere ulaştırılmasına, hastane yollarının, yurt yollarının ve ana arterlerin açık tutulmasına, elektrik arızalarının kısa sürede giderilmesi için arıza tamir ekiplerinin güzergahlarının açılmasına ve elbette afet durumlarına öncelik verdik. Çok şükür şehrimizde kar yağışı durdu diyebiliriz. Şu an tüm mahalle yollarımızı ulaşıma açmak için seferberlik başlatmış durumdayız. Bu hafta sonuna kadar Trabzon’umuzda ulaşımı eski haline getireceğiz” diye konuştu.

Başkan Gümrükçüoğlu şiddetli don ve buzlanma olaylarına karşı da vatandaşları uyardı.
Kaynak: İHA