Çanakkale Belediyesinden Vinç Kazasına Açıklama

Çanakkale Belediyesi, belediye hizmet binası alanından Cumartesi akşamı yaşanan 1 işçinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada, yüklenici ve taşeron firmalarının iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili tüm düzenlemelerinin tam olduğu, yaşanan kazanın vinçteki mekanik bir hatadan kaynaklandığı belirtildi.

Çanakkale Belediyesinden Vinç Kazasına Açıklama
Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binası inşaatında geçtiğimiz Cumartesi akşamı saat 18.30 sıralarında, alanda çalışan vincin bomu (kolu) arızalanmasıyla serbest kalarak düşmüştü. Olayda, Teka Temel firması çalışanlarından Diyafram Duvar Temel Açma Makinesi Operatörü Mehmet Yıldız, kopan vinç bomunun altında kalarak olay yerinde vefat etmiş, yine aynı firma çalışanı Beden İşçisi Zülküf Turan ise sol kolundan hafif yaralanmıştı. Yaşanan olayın ardından Yargı ve Emniyet Birimleri soruşturma başlatıldı. Konuyla ilgili inceleme, Savcılık tarafından devam ettiriliyor.

Çanakkale Belediyesi de konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Yüklenici ve alt taşeron firmalarının, sahada istihdam ettikleri iş sağlığı ve güvenliği firma yetkililerinin raporlamalarının tam olduğu belirtilen açıklamada, “Vince ait periyodik bakım ve muayenenin yasal süre içerisinde geçerliliğini koruduğu, vinç operatörünün gerekli mesleki yeterlilik belgesine (Operatörlük Belgesi) sahip olduğu, hem ölen hem yaralanan personelin iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerini aldıkları ve sağlık muayenelerinin yapılmış olduğu tarafımızca bilinmektedir. Alınan tüm iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerine rağmen, meydana gelen bu olayın vinçteki mekanik bir hatadan kaynaklandığı tahmin edilmektedir. Kesin ve doğru bilgiler ise, emniyet ve Savcılık yetkililerinin incelemeleri sonucunda ortaya çıkacaktır. Çanakkale Belediyesi olarak bu olay bizi derinden üzmüştür. Olayın bir an önce aydınlığa kavuşması ve böyle bir olayın tekrar yaşanmaması en büyük temennimizdir.

Bu üzücü olayda yaşamını kaybeden Mehmet Yıldız’a Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileklerimizi iletiyor, Zülküf Turan’a acil şifalar diliyoruz” denildi.
Kaynak: İHA