Atatürk'ün Turgutlu'ya Gelişinin 93. Yıldönümü

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Turgutlu’ya gelişinin 93. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Atatürk’ün ilçeyi teşrifleriyle onurlandırmış olmasının Turgutlu tarihinde önemli bir yeri olduğunu ifade eden Başkan Şirin, “Büyük kurtuluşun ardından kasaba halkıyla bir arada olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, halkıyla bütünleşen fikir ve eserleriyle yolumuzu aydınlatmaya, sonraki nesillere de örnek teşkil etmeye devam ediyoruz” dedi.

Atatürk'ün Turgutlu'ya Gelişinin 93. Yıldönümü
Turgutlu’ya gelişinin yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında Türk Milleti’nin kurtuluş kapısını aralayan Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, minnet ve saygıyla andıklarını ifade eden Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, mesajında şunlara yer verdi:

“Ne mutlu ki Kasaba halkı ilçemizin İzmir demiryolu hattı üzerinde bulunması nedeniyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sık görme şansına sahip olmuştur. Atatürk’ün bazen trenden bizzat inerek halkla sohbet etmesi, bazen de halkı yalnızca trenden selamlayarak ilçemizden geçmesi atalarımızın en güzel hatıraları içinde yer almıştır. Kurtuluş Savaşı’nın ardından 14 Ocak 1923’te başlayan Batı Anadolu Gezisi kapsamında 26 Ocak 1923 tarihindeki Turgutlu teşrifleri, ilçemizde kurtuluşun bir bayramı haline gelmiştir. Savaş günlerinin acısını yüreğine gömen Turgutlu halkı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü büyük bir onur ve gururla karşılamıştır. Başkomutan Atatürk’ün inanç ve kararlılıkla halkı topyekün zafere ulaştırdığı yolun kül olup yandığı, en acılı duraklarından olan Turgutlu’muzda hüzünlü ve bir o kadar da büyük mutluluk yaşanmıştır. Aradan geçen on yıllara rağmen bu inanç, kararlılık, onur ve gurur bayrağını bizler ileriye götürüyor, onun eserleriyle yolumuzu aydınlatmaya ve sonraki nesillere de örnek teşkil etmeye devam ediyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün Turgutlu’ya teşriflerinin yıldönümü vesilesiyle bir kez daha dönemin Turgutlu yöneticilerini, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi; rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”
Kaynak: İHA