Suriyeli Çocuk Sığınmacı Sayısı Artıyor

BM küresel eğitim elçisi Brown, bu yıl sonunda Suriyeli sığınmacı çocuk sayısının 2,5 milyona ulaşabileceğini bildirdi.

Birleşmiş Milletler Küresel Eğitim Elçisi Gordon Brown, 2016 sonuna kadar Suriyeli sığınmacı çocuk sayısının 2,5 milyonu bulabileceğini, bu çocuklara eğitim sağlanmasının önemini vurguladı.

Brown, yaptığı yazılı açıklamada, iç savaşın sürdüğü Suriye'de her hafta 5 bin çocuğun ülkesini terk etmek zorunda kaldığını ifade etti.

Suriyelilerin sığındıkları ülkelerde kalması ve tehlikeli yolculuklara atılmamaları için çocuklara eğitim imkanı sağlanması gerektiğini kaydeden Brown, Lübnan, Türkiye ve Ürdün'ün Suriyeli çocuklara dönüşümlü eğitim programı uyguladığını belirtti.

Bu ülkelerin kendi öğrencilerini sabah ve öğleden sonra, sığınmacı çocukları da ikindi ve akşam saatlerinde eğitme planı için öncelikle 750 milyon dolara ihtiyaç olduğunu vurgulayan Brown, 500 milyon doların sağlandığını, kalan miktarın da kısa sürede toplanmasını umduklarını kaydetti.

Bu planın Türkiye, Ürdün ve Lübnan'da bin 600 okulda uygulanmasının hedeflendiğini ifade eden Brown, bunun örnek teşkil etmesini ve 2017'de tüm Suriyeli sığınmacı çocukların okula ulaşabilmesini amaçladıklarını belirtti.
Kaynak: AA