Kar Nedeniyle Kapanan Yollar Açılıyor

Adana Büyükşehir Belediyesi, yoğun kar yağışı alan ilçelerde kapalı yol kalmaması için, sorun yaşanan noktalara grayder ve loader gönderdi.

Kar Nedeniyle Kapanan Yollar Açılıyor
Saimbeyli, Feke, Tufanbeyli, Pozantı ve Aladağ’da sürdürülen çalışmalar sonucu kapanan yollar açılıyor, köyleri ilçelere bağlayan yollar ulaşıma hazır hale getiriliyor. Büyükşehir; grayder, loader ve dozerlerden oluşan 25 aracı, kar temizleme filosu olarak tahsis etti.

Adana Büyükşehir Belediyesi; Saimbeyli, Feke, Pozantı, Aladağ ve Tufanbeyli’de kar nedeniyle kapanan yolların açılması için imkanlarını seferber etti.

Kırsalda kar nedeniyle kapanan yolların açılması için 5 ilçede, grayder, loader ve dozerlerden oluşan 25 araçla çalıştıklarını söyleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Kar yağışının başlamasıyla birlikte köylerimizi ilçelere bağlayan yollar kapandı. Vatandaşımızın mağdur olmaması, sağlık sorunu yaşayabilecek insanlarımızın hastanelere gidebilmesi, öğrencilerimizin okullarına ulaşabilmesi için Adana Büyükşehir Belediyesi olarak imkanlarımızı seferber ettik. Fen İşleri Daire Başkanlığımız konuyla ilgili olarak araçları tahsis etti. İlçe belediyelerimizle koordineli bir şekilde faaliyet göstererek yollarımızın büyük bölümünü açtık. Yol açma çalışmalarıyla birlikte tuzlama da gerçekleştiriyoruz. Hemşehrilerimizin ağır kış koşullarından mümkün olduğunca az etkilenmesi için çalışmaya devam edeceğiz. 6360 Sayılı Büyükşehir Yasası’nın çıkmasının ardından, hizmet sınırlarının il geneline yayılmasıyla birlikte, Adana Büyükşehir Belediyesi olarak, vatandaşımıza çok geniş bir bölgede hizmet sunuyoruz. Bunun bilinci ile daha yoğun ve titiz şekilde çalışıyoruz” dedi.

FEKE MAKUS TALİHİNİ YENİYOR

Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel, Büyükşehir’den gelen araçlarla yol açma çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Başkan Sel, “Kar yağışıyla birlikte 23 köyümüzün yolu kapandı fakat Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü Bey’in gönderdiği araçlarla yaptığımız çalışma sonucunda yollar açılıyor. Kar yağışı çok yoğun olduğu için açılan yollar yeniden kapanıyor ve ekipler yeniden çalışma gerçekleştirerek yolu temizliyor. Karayollarına ait yollarda da çalışma gerçekleştiriyoruz. Adana Büyükşehir Belediyesi’nden 2 tır dolusu tuz da geldi ve yol temizleme çalışmalarıyla birlikte tuzlama da yapılıyor. Geçmişte bu yollar kapanır ve aylarca öyle kalırdı. Araçlar giriş çıkış yapamaz ve merkeplerle hastalarımız taşınırdı. 48 mahalleye de olabildiğince yetişmeye çalışıyoruz. Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü Bey’e teşekkür ediyoruz. Büyükşehir bütün imkanlarıyla burada ve yollarımızı açıyor. Feke tarihinde görmemiştir bu kadar aracın bir anda çalışmasını. Büyükşehir Belediyemiz bize her konuda destek oluyor. Sosyal faaliyetlerde, pazar yerimizin yapımı, soğuk hava deposu yapımı, membran havuzları, fidan dağıtımı, tavuk çiftlikleri ile ilçemiz makus talihini yeniyor. Hüseyin Sözlü Başkanımız sağolsun, Allah ondan razı olsun” diye konuştu.

"BÜYÜKŞEHİR’DEN GELEN ARAÇLARLA YOLLARI AÇTIK"

Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe de yoğun kar nedeniyle 25 mahallede yolların tamamen kapandığını belirterek şunları söyledi:

Adana Büyükşehir Belediyemizden gelen grayder ve araçlarla yollarımızın tamamını açtık. Şu ana kadar olumsuz bir durum yaşanmadı. Mesai mefhumu gözetmeden çalışan arkadaşlarımızın özverisi, Büyükşehir Belediyemizin imkanlarıyla birleşince sorunlar azalıyor. Vatandaşlarımızın rahatça ilçeye gelebilmeleri ve öğrencilerimizin gelişinde bir sıkıntı olmaması için geç saatlere kadar çalışıyor ekiplerimiz. Karın 1 metreye kadar yükseldiği köylerimiz vardı ve oralarda dahi yollar açıldı. Ara arterlerin de yüzde yetmişini açtık ve tamamının açılması için çalışıyoruz. Büyükşehir belediyemizin gönderdiği araçlar olmasa bu yolları açmamız mümkün değil. Hüseyin Sözlü Başkanımıza sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.”

Saimbeyli Eyüplü Mahalle Muhtarı İrfan Tekdemir ise, “Büyükşehir ve ilçe belediyemizin hizmetlerinden çok memnunuz. Hüseyin Sözlü Başkanımız gelmeden önce yollarımız kışın kapalı kalırdı. Yol ve su hizmetinden dolayı Hüseyin Sözlü Başkanımıza ve Mustafa Şahin Gökçe Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Saimbeyli’nin bütün köylerinde, mahallelerinde çalışmalar devam ediyor” dedi.

Kaynak: İHA