Adalet Ve Demokrasi Haftası Etkinlikleri Çsm'de

23. Adalet ve Demokrasi Haftası etkinlikleri Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde başladı.

Adalet Ve Demokrasi Haftası Etkinlikleri Çsm'de
“Uğur’suz Yıllar“ başlığında sergi, panel, söyleşi, müzik dinletileri ile geçecek haftada ilk gün, sergi ve müzik dinletisi gerçekleşti. Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi, Gazeteci -Yazar Uğur Mumcu ve Prof. Dr. Muammer Aksoy’un öldürülme tarihleri arasında her yıl gerçekleştirilen Adalet ve Demokrasi Haftası etkinliklerine ev sahipliği yapıyor.

CUMHURİYET MANŞETLERİ SERGİDE

Son yıllarda gündeme damgasını vuran ve hafızalara kazınan Cumhuriyet Gazetesi manşetleri sergiye dönüştü. Uğur Mumcu’nun Sokağı ve Cebeci Asri Mezarlığı’nda yapılan anma törenlerinden sonra Cumhuriyet Gazetesi’nin manşetlerinden oluşan Uğur’suz Yıllar sergisi, Adalet ve Demokrasi Haftası boyunca açık kalacak.

GENÇ YETENEKTEN UĞUR MUMCU ANISINA RESİTAL

Adalet ve Demokrasi Haftası’nın ilk gün etkinlikleri Uğur Mumcu anısına gerçekleştirilen piyano resitali ile devam etti. Dinleti öncesi UMAG adına bir konuşma yapan Uğur Mumcu’nun kızı Özge Mumcu’nun eşi Evren Aybars, 24- 32 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek 23. Adalet ve Demokrasi Haftası’nda 50’yi aşkın sivil toplum örgütü, kurum ve kuruluşun bir araya geldiğinden söz ederek destekleyicilere teşekkür etti. Haftanın programından söz eden Aybars, 2. Ulusal Piyano Yarışması Büyükler kategorisinde 1. olan Emre Yavuz’u sahneye davet etti.

Çocuk yaşta üstün yetenek olduğu fark edilen ve yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda sanatsal etkinliğe imza atan genç sanatçı Emre Yavuz’un Domenico Scarlatti, Jean Philippe Rameau, Robert Shumann, Frederic Chopin, Leos Janacek ve Sergey Rahmaminov’un eserlerinden oluşan resitali büyük beğeni topladı.
Kaynak: İHA