Çetin Açıklaması 'Kardeşliği Bozanlar Allah'ından Bulsun'

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Halk Günü’nde “Şu anda bir yerlerde adeta bir iç savaş yaşanıyor. Akan kan dursun, kardeşlik yeniden tesis edilsin; kardeşliği bozanlar Allah’ından bulsun" dedi.

Çetin Açıklaması 'Kardeşliği Bozanlar Allah'ından Bulsun'
Türkiye’de geçmiş dönemlerde ya sağ-sol veya Alevi-Sünni diye toplumu bölmeye çalışanlar olduğunu ve çatışmalı ortamlar oluşturulduğuna dikkat çeken Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, her hafta düzenlediği Halk Günü’nü bu kez Güneydoğu’daki çatışmalara ayırdı. Çetin, "Her kim ki savaş istiyorsa bu ülkenin ve bu halkın düşmanıdır. Türk-Kürt-Arap-Çerkes-Boşnak hepimiz kardeşiz. Bu ülkeyi bir dönem sağ-sol, Alevi-Sünni diye ayırmışlardı, şimdi etnik yapılar üzerinden ayrıştırmaya çalışıyorlar. Birbirimizin dini, mezhebi, ırkıyla uğraşmayı bırakalım; insan gibi barış içinde yaşayalım" diye konuştu.

“BÖLGEDE ADETA İÇ SAVAŞ GÖRÜNTÜLERİ VAR”

Savaş ve çatışma isteyenlere karşı yapılması gereken tek şeyin “Barış istemek” olduğunu söyleyen Çetin, “Bizim elimizde tek bir silah var: Oy. Gelin bu savaş isteyenlere karşı o silahı sandıkta oy vermeyerek kullanalım” diye çağrı yaptı.

Doğu ve Güneydoğu’daki birçok il ve ilçeden akan görüntülerin adeta iç savaşı andırdığına dikkat çeken Çetin, “Şu artık kesin bilinmelidir ki bu ülkenin kimseye verecek bir santimetre kare toprağı, 1 çakıl taşı yoktur. Akan kan dursun, barış ve kardeşlik yeniden tesis edilsin; kardeşliği bozanlar Allah’ından bulsun. Şunu da unutmayalım ki CHP’nin içinde olmadığı bir çözüm yoktur, olmadığı görülmüştür” dedi.

“ÇUKUROVA’NIN FİLİZLERİ’NE KATILMAK İSTERİZ”

Hemen her Halk Günü’nde olduğu gibi son Halk Günü’nde de mahallesinin ve sokağının sorununu anlatan, bazı taleplerde bulunan ya da teşekkür için gelenler dikkati çekti. Çukurova Konakları’nda oturduğunu belirten Tansu Dağgeçen adlı apartman yöneticisi, üniversite öğrencilerini okutmak amacıyla her ailenin en az 20 lira ile katılabildiği Çukurova’nın Filizleri projesine katılmak istediklerini söyledi.

146 konutta 400 kişinin yaşadığını belirten Dağgeçen’e Başkan Çetin, “En az 20 lira olmak üzere katkı yapacak olanların evinin kapısına ‘Bu evde oturanlar bir öğrencinin eğitimine katkı yapmaktadır’ yazılı bir levha koyulacak” dedi.

Kaynak: İHA