Savaşta Kaybettiği Arkadaşlarını Evinin Duvarına Resmetti

Suriye'nin Hama kentinde, okullarına atılan varil bombasında sıra arkadaşlarını kaybeden Barah, onları temsil eden resimleri sığındığı evin duvarına çizdi Barah: 'İç savaş, sevdiklerimi aldı. En büyük acım ise varil bombası saldırısında kaybettiğim arkadaşlarım Nur ve Ahlem'

CEM GENCO - Suriye'nin Hama kentinde, okullarına atılan varil bombasında iki sıra arkadaşını kaybeden Barah İzahi, onların anısını sakladığı defterinin yanı sıra evinin duvarlarında yaşatıyor.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesine 4,5 yıl önce gelen 7 kişilik İzahi ailesinin 12 yaşındaki kızı Barah, iç savaşta yaşadıklarını unutamayanlardan. Okullarına düzenlenen varil bombalı saldırıdan sağ olarak kurtulan Barah, saldırıda sıra arkadaşları Nur ve Ahlem'i kaybetti.

Arkadaşlarını unutamayan Barah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, onlardan geriye birlikte kullandıkları ve resim çizdikleri defterin kaldığını söyledi.

Babasının Suriye'de kayıp olduğunu belirten Barah, ''İç savaş, sevdiklerimi aldı. En büyük acım ise varil bombası saldırısında kaybettiğim arkadaşlarım Nur ve Ahlem. Onlarla aynı deftere resimlerimizi çiziyorduk. Her hafta defter birimizde kalıyordu. Bende kaldığı günlerde okulumuza saldırı oldu ve arkadaşlarımı kaybettim. Çok üzgünüm onların anısını hep yanımda taşıyacağım. Şimdi kaldığım evin duvarına da onları temsilen resimler çizdim' diye konuştu.

Günün büyük bölümünü kardeşleriyle geçiren İzahi, Reyhanlı'da kendileri için açılan okulda 5. sınıfa gidiyor.

Kaynak: AA