Sarıkamış Şehitleri, 6 Farklı Dilde Söylenen Türkülerle Anıldı

Sarıkamış Şehitleri, Kartal Belediyesi ve Erzurum Şenkayalılar Federasyonu tarafından düzenlenen programda 6 farklı dilde söylenen türkülerle anıldı.

Sarıkamış Şehitleri, 6 Farklı Dilde Söylenen Türkülerle Anıldı
Kartal Belediyesi ve Erzurum Şenkayalılar Federasyonu Sarıkamış Şehitleri için anma programı düzenledi.

Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz,ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda Sarıkamış harekatında donarak hayatını kaybeden on binlerce askerin anısına Türkiye’nin dört bir yanından derlenen türküler 6 farklı dilde seslendirildi. Konserde Recep Ergül, Mehmet Gümüş, Gökhan Güney,Selim Bölükbaşı , Dr. Mehtap Demir ve Şahin Arıkan Sarıkamış şehitleri anısına sahneye çıktı.

"DOSTLUK VE KARDEŞLİK İÇİNDE KÜLTÜRLERİ YAŞATALIM"

Etkinlikte yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik vurgusu yapan Başkan Altınok Öz: “Bir gerçek varsa 80 bin veya 90 bin gencimizi orada kaybettik. Bir süre sonrada Yemen’de kaybettik, Çanakkale’de kaybettik. Kaybettiklerimiz toplumun iş gücü. Aşureye veren her tat gibi bu ülkenin bir sürü tadı var. O tadın kıymetini bilenim. Dost içinde kardeşlik içerisinde kültürleri yaşayarak yaşatarak ama birliğimizi beraberliğimizi bozmayacak üniter yapı içerisinde hayatımızı devam ettirelim” dedi.

Kaynak: İHA