Oba Makarna'dan, Reklamlarıyla İlgili Açıklama

Son dönemlerde hazırlanan reklam filmi ile dikkat çeken Oba Makarna’dan, reklamda oynayan Esra Erol’un aldığı ücretle ilgili çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı duyuruldu.

Oba Makarna'dan, Reklamlarıyla İlgili Açıklama
2005 yılında Özgüçlü ailesi tarafından satın alınan ve o tarihten itibaren firmanın CEO’su olan Alpaslan Özgüçlü, yaptığı açıklamada, 1980’li yıllarda Türkiye’nin ilk makarna markalarından Oba’nın dünyanın 80’e yakın ülkesinde satışa sunulan ilk Türk makarna markalarından biri olduğunu hatırlattı. Oba Makarnayı, dünyada bir çok ülkede hem kalite hem lezzet hem de fiyat avantajıyla tüketicilerin tercih ettikleri global bir marka haline getirdiklerini belirten Özgüçlü, Oba Makarna’nın Türkiye’nin yüzde 25 lik makarna ihracatını gerçekleştirerek, Türkiye’nin gururu olduğunu ifade etti.

Ünlü Sunucu ve televizyon yapımcısı Esra Erol’a yüksek paraların ödendiği yönündeki iddiaların da doğru olmadığını belirten Özgüçlü, şirketin Erol tercihini de anlattı. Özgüçlü, “Şirketin ulusal büyüme stratejisi sürecinden geçtiği dönemde bir ünlü kullanım ihtiyacı doğduğu. Esra Erol ile Özgüçlü ailesi arasında eskiye dayanan bir dostluk olması ve aynı zamanda Esra Erol’un Türk kadınları tarafından gerek aile hayatı gerek örnek kişiliği gerekse başarılı programları sebebiyle kendisine ortak çalışma teklifinde bulunuldu. Markanın köklü ve mütevazi duruşuna paralel bir duruş sergileyen Esra Erol ile anlaşma yapılarak, markayı Türk halkına yeniden hatırlatmak için birlikte bir markalaşma yolculuğuna çıkıldı. Eski dostluğa paralel çok daha mütevazi bir bütçe ile işbirliği yapılmıştır. Basına yansıyan rakamlar gerçeği yansıtmamaktadır. Her iki tarafta çıkan işin sonucundan gayet memnundur” dedi.

Kaynak: İHA