Çaykara'da Zimmet Öfkesi Dinmiyor

Trabzon’un Çaykara ilçesinde bir banka çalışanının geçtiğimiz haftalarda banka müşterilerinin yüklü miktarda paralarını zimmetine geçirerek ortadan kaybolmasını ilçe halkı unutamıyor.

Çaykara'da Zimmet Öfkesi Dinmiyor
Uzungöl’deki turizm işletmecilerinden ilçe esnafına kadar çok sayıda banka müşterisinin 5 milyon TL’nin üzerindeki parasını zimmetine geçirerek ortadan kaybolan banka görevlisi M.G.’nin bu paralarla Gürcistan’da bir otel satın aldığı iddia ediliyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ve banka çalışanı şüpheli M.G’yi 8 yıldır tanıdıklarını ve kendisine sonsuz güvendiklerini dile getiren mağdurlar, “Burada bir sürü insan mağdur edildi. İnsanlar dolandırıldıklarını söylemekten utanıyor” dediler.

"MAĞDURLARIN PSİKOLOJİLERİ BOZULDU"

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok da konuyla ilgili olarak banka ile görüşmelerin sürdüğünü hatırlatarak, sorunun hukuki süreç içinde çözüleceğine inandıklarını söyledi.

Mağdur olan vatandaşların bu olaydan ötürü psikolojilerin bozulduğunu ifade eden Başkan Tok, banka yetkililerinin zarar görenleri tek tek çağırıp görüşeceğini belirtti.

Tok “Çaykara insanımız, esnafımız bu konuda çok mağdur. Banka yetkilileriyle yaptığımız görüşmede, bankadan ya da personelden kaynaklanan bir durum varsa bu mağduriyetin giderileceği konusunda bizlere umut verdiler. Gerek müfettişlerle gerek bölge başkanımızla yaptığımız görüşmelerde bunların ödeneceği konusunda, vatandaşların mağdur olmayacağı konusunda bizlere bir açıklama yaptılar. Bundan sonraki süreçte zarar gören vatandaşlarımızı tek tek çağıracaklar. Onların ellerindeki belgelerle bankadaki belgeler karşılaştırılacak. Eğer bankadan kaynaklanan bir durum varsa banka tarafından kendilerine tanzim edecek. Eğer vatandaştan dolayı gayri yasal yollardan ödemeler varsa yani resmi olmayan ödemeler varsa hukuk devleti nihayetinde ülkemiz. Bu hukuki süreç gerektirecek bir konu. Bu hukuk sürecinde vatandaşımızın yanında olacağız" diye konuştu.

"DOLANDIRILAN MİKTAR VE KİŞİ SAYISI HENÜZ TAM OLARAK BELLİ DEĞİL"

"Biz bu olayın Çaykaramızda olmasını istemezdik" diyen Tok, "Hele bu kış sezonunda vatandaşımızın mağdur olmasını hiç istemezdik. Gerçekten vatandaşımız maddi manevi ailevi sorunlar yaşanıyor. Sayı hakkında tam olarak ortaya net bir envanter çıkmadı. Bu 50 de olabilir 100 kişi de olabilir. Bu, 1,2,3 aylık bir süreç değil. Meblağ limiti de henüz belirlenmedi. Belki de 2 yıl öncesine dayanan transfer süreci var. Ortada dolaşan bazı açıklamalar var. 5 milyondan 10 milyona kadar. Gönül arzu eder ki hiçbir vatandaşımız bu süreçten zarar görmesin. Biz vatandaşımızın yanındayız haklarını hep beraber hukuk çerçevesi içerisinde sağlayacağız. İnşallah vatandaşlarımız zarar görmeyecek” dedi.

Kaynak: İHA