Ağın Kaymakamlığı 2 Bin Fidan Dikti

Ağın Kaymakamlığı,Badem Adası ve Hurşit Kuş Ormanı'na 2 bin fidan dikti.

Ağın Kaymakamlığı,Badem Adası ve Hurşit Kuş Ormanı'na 2 bin fidan dikti.

Ağın Kaymakamı Fatih Yakınoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Badem Adası ve Hurşit Kuş Ormanı'na bin adet fıstık, bin adet dikenli çam olmak üzere toplam 2 bin adet fidan diktiklerini belirtti.

Doğal güzellikleri ile öne çıkan ilçelerinin daha yeşil bir görünüme kavuşması için fidan dikimine devam edeceklerini ifade eden Yakınoğlu, ''Ağaç dikmek yeterli değil, bu ağaçların bakımının ve korunmasının da yapılması gerekiyor. Kaymakamlık olarak bünyemizde çalıştırdığımız personellerle hem yeni ağaçlar dikiyoruz hem de daha önce dikilmiş olan ağaçların bakımını da gerçekleştiriyoruz'' diye konuştu.

Geçen yıl Hurşit Kuş Ormanı'nda dikkatsizlik yüzünden çıkan yangında bazı ağaçların zarar gördüğünü anımsatan Yakınoğlu, doğaya nefes veren ağaçların korunması için vatandaşların piknik yaparken daha dikkatli olmaları ve yangına sebebiyet verecek durumlardan kaçınmaları gerektiğini vurguladı.

Bir ağacın yetişmesinin yıllar aldığına dikkat çeken Yakınoğlu, bir dikkatsizliğin ise koca ağacı 2 dakikada kül ettiğini belirtti.
Kaynak: AA