Yeni doğan bebeği çöpe attı

Bursa'da, yeni doğan bebeği poşet içinde çöp konteynerine attıkları iddiasıyla birlikte yaşayan bir çift gözaltına alındı.

Yeni doğan bebeği çöpe attı
İddiaya göre, Tuna Mahallesi'nde erkek arkadaşı Sezai D. (39) ile yaşayan Çiğdem Ş. (20), önceki gün sabah saatlerinde evde doğum yaptı.

Tuvalette gerçekleşen doğumun ardından kordon bağını kesen Sezai D'nin, erkek bebeği öldüğü gerekçesiyle bir çöp poşetinin içine koyarak evin çatı katına çıkardığı ileri sürüldü.

Sezai D'nin, yaklaşık 12 saat çatı katında bekleyen bebeği, gece saatlerinde, Veysel Karani Mahallesi'ndeki bir çöp konteynerinin içine atarak olay yerinden uzaklaştığı iddia edildi.

Doğum nedeniyle kanaması olan Çiğdem Ş. ise tedavi olmak için Çekirge Devlet Hastanesine gitti. Kadını tedavi eden doktorlar, Çiğdem Ş'nin doğum yapmış olabileceğinden şüphelenerek durumu polise bildirdi.

Yeni doğan bebeği çöpe attı

Çiğdeş Ş, ifadesinde, evde doğum yaptığını, bebeği erkek arkadaşı Sezai D'ye bırakarak hastaneye geldiğini söyledi. Bunun üzerine eve giden ekipler, bebeği bulamayınca Sezai D'yi gözaltına aldı.

Sezai D, kendisine bebeğin nerede olduğunu soran polislere, alkol aldıktan sonra bebeği bir çöp konteynerine attığını, yeri gösterebileceğini söyledi.

Zanlıyla birlikte adrese giden ekipler, çöp poşetine konularak konteynere atılan bebeğin cesedini buldu. Ceset, incelemelerin ardından, ölüm sebebinin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na götürüldü.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Sezai D, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Hastanedeki tedavisi tamamlanan anne Çiğdem Ş. de adliyeye sevk edildi.

Yeni doğan bebeği çöpe attı

Kaynak: AA