Van'da Cesur Atılım

Oftalmoloji’de (göz bilimi) uzmanlaşarak yalnızca bu alanda hizmet veren özel kuruluşlar Türkiye’de yaygınlaşıyor. Doğu Anadolu Bölgesi’nde oluşan ihtiyacı karşılamaya yönelik yeni bir atılım da Van’da gerçekleşti. Ekonomi Bakanlığı’nın teşviği ve finans kurumlarının desteği ile 7 milyon TL’lik yatırım sonucunda, Van’da Urartu Göz Merkezi açıldı. Açılış töreninde, Van Valisi İbrahim Taşyapan, Büyük Şehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, Eski Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Şaban Şimşek ve VSY Biotechnology Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ercan Varlıbaş yer aldı.

Van'da Cesur Atılım
EXCİMER LAZER İLE BÖLGEDEKİ GÖZ KUSURLARI DÜZELTİLECEK

Urartu Göz Merkezi bünyesinde günde 250-300 hastanın tedavisi yapılacak. Hastane, son teknolojik cihazı Excimer Lazer ile de Doğu Anadolu bölgesinde, göz kusurlarını düzeltme yönünden öncü konumunda yer alacak. Lazer cerrahisi ile gerçekleştirilecek operasyonlar sayesinde miyop, hipermetrop ve astigmat hastaları tedavi edilebilecek.

KURUCULARI GÖZ DOKTORU

Urartu Göz Merkezi’nin kurucuları 16 yıldır Van’da hekimlik yapan Opr. Dr. Baran Bari İlhan ve Opr. Dr. Atilla Yazıcıoğlu. Kurucu doktorlar, bugüne kadar yaklaşık 300 bin hastayı muayene ettiler, 30.000 ameliyata da imza attılar.

DR. ERCAN VARLIBAŞ: “BÖLGE HALKI İÇİN SEVİNDİRİCİ BİR GELİŞME”

VSY Biotechnology CEO’su Dr. Ercan Varlıbaş konuyla ilgili olarak, “Doğu Anadolu Bölgesi’nin nüfus bakımından en büyük ili olan Van’da böyle spesifik alanda hizmet veren bir göz merkezine ihtiyaç duyulmaktaydı. Bunu görerek göz merkezinin Van’da açılması, bölge halkı açısından sevindirici bir gelişme” dedi.

Kaynak: İHA