Soma'da Karne Heyecanı

Maden faciasında hayatını kaybeden Emin Esen'in eşi Esma Esen: 'Bütün ihtiyaçlarımız karşılanıyor ama babamız eksik. Onun yerini hiçbir şey tutmuyor. En azından oğlum Halil’in karnesini almaya onun gitmesini isterdim'

Soma ilçesinde 20 bin 660 öğrenci ve 1290 öğretmen için yarıyıl tatili karnelerin dağıtılmasının ardından başladı.

Yarıyıl tatili nedeniyle Soma Cumhuriyet İlkokulunda karne töreni düzenlendi.

Törende Soma Kaymakam Ahmet Altıntaş ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, öğrencilere karnelerini dağıtarak, birer kitap hediye etti.

Öğrencilere tatil boyunca gönüllerince eğlenmelerini isteyen Kaymakam Altıntaş, 'Ayrıca bol bol kitap okuyarak vaktinizi geçireceksiniz. İkinci yarıyıla dinç bir şekilde başlayacaksınız' diye konuştu.

- Şehit madenci eşi gözyaşlarını tutamadı

Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden Emin Esen'in kızı Sıla Esen'e karne ve kitap hediyesini kaymakam verdi.

Törene katılan anne Esma Esen ise kızının karnesini gördüğünde gözyaşlarına engel olamadı. Anne Esen'i Kaymakam Altıntaş teselli etti.

Sıla, Sümmeye ve Halil isimli üç çocuğu olduğunu belirten Esma Esen, kızının karnesindeki notların hepsinin iyi olmasından dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Soma'daki maden faciasında eşini kaybettiğini hatırlatan Esen, şunları belirtti:

'Bütün ihtiyaçlarımız karşılanıyor ama babamız eksik. Onun yerini hiçbir şey tutmuyor. En azından oğlum Halil’in karnesini almaya onun gitmesini isterdim. Ben hangi birine koşturayım yetişemiyorum artık. Yarın ya da Pazar ünü eşimin mezarına karnemizle gideceğiz.'

Karnesini alan Sıla Esen de mutlu olduğunu, karnesiyle babasının mezarını hafta sonu ziyaret edeceklerini söyledi.

Kaynak: AA