Soğanlı Bebeğinden Sonra Kaymek Bebekleri

Yeşilhisar ilçesine bağlı Soğanlı’da ev hanımları tarafından yapılan Soğanlı bebeğinden sonra şimdi de yine ev hanımları tarafından KAYMEK bebekleri üretilmeye başlandı. KAYMEK kurslarında yapılan bebekler, satılarak aile bütçesine katkı veriyor.

Soğanlı Bebeğinden Sonra Kaymek Bebekleri
Büyükşehir Belediyesi Eğitim Faaliyetleri (BEF) bünyesinde faaliyet gösteren KAYMEK’ye yeni bir kurs ve iş kolu doğdu. KAYMEK’in Çeyiz Ürünleri Hazırlama Kursu’nda kursiyerlerin becerileri geliştirilerek yeni bir branş ortaya çıkarıldı. KAYMEK kursiyerleri evlerdeki atık maddeleri değerlendirerek birbirinden güzel bebekler yapmaya başladılar. Kayseri’de Soğanlı bebekleriyle ev hanımlarının aile ekonomisine sağladığı katkıyı artık Düğme Bebek, Tül Bebek, Çorap Bebek ve Örgü Bebekler de yapıyor.

Kurs Eğitmeni Şelale Ahmetli, kursiyerlerle birlikte düğme bebek, tül bebek, örgü bebek, çorap bebek gibi bebek çeşitlerini yaptıklarını, isteğe göre farklı tasarımlar da yapabileceklerini söyledi.

Kursiyer hanımların bebek siparişi aldıklarını da ifade eden Ahmetli, kursa katılan hanımların Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle aile bütçesine katkıda bulunduklarını kaydetti.

Kaynak: İHA