Sibel Kekilli Merkel'e Türkiye'yi şikayet etti

Almanya'da aralarında Fatih Akın ve Sibel Kekilli'nin bulunduğu 100 sanatçı Başbakan Angela Merkel'e hitaben bir çağrı metni hazırladı.

Sibel Kekilli Merkel'e Türkiye'yi şikayet etti
Sibel Kekilli Merkel'e Türkiye'yi şikayet etti
Söz konusu isimleri Merkel'i, Davutoğlu ile gelecek hafta Cuma günü yapacağı görüşmede hak ihlallerini gündeme getirmeye çağırdı.

SİVİL HALKA ŞİDDET UYGULANIYOR YALANI
Gönderilen mektupta 'Türkiye'nin doğusunda sivil halka uygulanan şiddetin' ikili görüşmede mutlaka ele alınması gerektiğini belirtilirken ve barışa imza atan sanatçı, entelektüel ve gazetecilerin baskı altında olduklarını hatırlattıldı.

İHANET MEKTUBU
Sanatçılar ayrıca mektupta 'Türk hükümeti şiddeti, çatışmayı yatıştırmak için hiçbir şey yapmamakta aksine onu körüklemektedir' dedi.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre Berlin'deki Maxim Gorki Tiyatrosu'nun sanat direktörü Shermin Langhoff'un başını çektiği bir grup sanatçı tarafından hazırlanan çağrı metnini şimdiye kadar çok sayıda insan hakları savunucusu, gazeteci ve bilim insanı imzaladı.

Sanatçı ve yazarlar, Merkel'den Türkiye ile istişarelerde demokrasi, hukuk devleti ve çoğulculuk konularını gündeme getirmesini istedi. Çağrı metnini imzalayanlar arasında yönetmen Fatih Akın, oyuncu Sibel Kekilli ve yazar Navid Kermani de yer alıyor.