Gençlik Ve Spor Bakanı Kılıç Hatay'da

Bakan Kılıç, Beyazıtı Bestami Türbesi'ndeki cuma namazı sonrası Kırıkhan ilçesinde yapılması planlanan spor salonunda ve futbol sahasında incelemelerde bulunarak, gençlik merkezindeki kursiyerlerle sohbet etti Kılıç ayrıca, merkez Antakya ilçesindeki buz pateni ve jimnastik spor salonlarının inşaatında da incelemelerde bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Hatay'a geldi.

İlk olarak Kırıkhan ilçesindeki Beyazıt-ı Bestami Türbesi'ni ziyaret eden Kılıç, cuma namazını da burada kıldı. Bakan Kılıç namaz sonrası türbe hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra partililerle öğle yemeği yiyen Akif Çağatay Kılıç, ardından Kırıkhan Belediyesini ziyaret etti.

Burada Belediye Başkanı Ayhan Yavuz'dan ilçe hakkında bilgi alan Kılıç, Yavuz'un kendisine 'en genç Bakan' olarak hitap etmesi üzerine 'Kabinenin en genç Bakanı ben değilim, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Berat Albayrak. Dolayısıyla ikinci en genç Bakanım' diye yanıt verdi.

Salondaki gülüşmenin ardından konuşmasına devam eden Bakan Kılıç, Kırıkhan'a yatırımların devam edeceğini söyledi.

Türkiye'nin dört bir tarafında faaliyet gösteren semt sahalarına önem verdiklerini vurgulayan Akif Çağatay Kılıç, 'Ailelerden ve gençlerden çok olumlu dönüşler alıyoruz. Bu anlamda bunu ülkenin her yerine yayma konusunda çalışmalarımız devam ediyor' dedi.

Kılıç, tüm gençlerin spora teşvik edilmesi gerektiğini vurgulayarak, Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bu konuda her zaman gençlerin destekçisi olacaklarını dile getirdi.

Konuşmanın ardından Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, ilçedeki 10 dönümlük araziyi Kredi Yurtlar Kurumuna tahsis ettiklerini belirterek, arazinin tapusunu Bakan Kılıç'a takdim etti.

Akif Çağatay Kılıç, daha sonra Kırıkhan'da 7 dönümlük arazide yapılması planlanan 2 bin kişilik spor salonunun yerinde incelemede bulundu. Kırıkhan Futbol Sahası'nı da gezen Kılıç, buradaki gençlik merkezini ziyaret etti.

Merkezdeki kurslar hakkında bilgi alan Bakan Kılıç, kursiyer öğrencilerle bir süre sohbet ettikten sonra maç yapan çocukların yanına giderek onlara futbol topu hediye etti.

Kılıç, daha sonra merkez Antakya ilçesinde 23 Nisan'da açılması planlanan Buz Pateni Salonu ve Hatay Jimnastik Spor Salonu'nda da incelemelerde bulundu.
Kaynak: AA