Evde Eğitim Gören Öğrenci Karnesini Okulda Aldı

Sivas'ta doğuştan belden aşağısı tutmayan ve haftada 5 gün 6 branş öğretmeni tarafından evinde eğitim gören Mustafa Furkan Şalağ'a karnesi ve takdir belgesi okulunda verildi.

Sivas'ta, doğuştan belden aşağısı tutmayan ve haftanın 5 günü 6 branş öğretmeni tarafından evinde eğitim verilen 5. sınıf öğrencisi Mustafa Furkan Şalağ, okulda arkadaşlarıyla birlikte karne alma heyecanını yaşadı.

Yüzde 95 fiziksel engeli olan Şalağ için kayıtlı olduğu Yavuz Selim Ortaokulunda tören düzenlendi.

Okula anne ve babası tarafından getirilen Mustafa Furkan Şalağ, karne ve takdir belgesini İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy'dan aldı.

Mustafa Furkan'ın başarılı bir öğrenci olduğunu belirten Altınsoy, 'Çok başarılı bir karnesi var kendisini tebrik ediyorum, takdir belgesi de aldı. Başarılarının devamını dilerim' dedi.

Eğitimin önemine değinen Mustafa Altınsoy, 'Bizim için eğitimde kaybedilecek hiç bir fert yoktur anlayışı içinde hareket ediyoruz. Bu çerçevede öğrencimiz Furkan'ın evine okulumuzdan öğretmenlerimiz bir program dahilinde zaman zaman gidiyorlar, derslerini telafi ediyorlar, kendisinin yetişmesi için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar' diye konuştu.

Anne Sultan Şalağ da Furkan'ın evde eğitim görmesinde katkı sağlayan herkese teşekkür ederek, oğlunun karne heyecanı yaşamasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Heyecanlı olduğu gözlenen Mustafa Furkan Şalağ da öğretmenlerine teşekkür etti.
Kaynak: AA