Barzani'den şok açıklama!

IKBY Başkanı Mesud Barzani, Sykes Picot Anlaşması’nın artık miadının dolduğunu, ortadoğuda yeni bir antlaşma zamanının geldiğini kaydetti.

Barzani'den şok açıklama!
Barzani'den şok açıklama!
Kuzey Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, İngiltere'nin ünlü gazetesi Guardian'a verdiği röportajda, bu yıl 100. yılını dolduran Sykes Picot Anlaşması'nın artık miadının dolduğunu ve ortadoğuda yeni bir anlaşmanın üzerinde çalışılma zamanının geldiğini bildirdi. Bugün yayımlanan röportajda Barzani, özellikle Irak ve Suriye'de bundan sonra birlikte yaşamanın imkanı olmadığını, bu nedenle sözkonusu ülkelerin haritasının yeniden çizilmesi gerektiğini vurguladı.

Barzani ayrıca, bağımsız Kürdistan'a hiç olmunmadığı kadar yakınlaşıldığını, bu gerçeğin artık uluslararası camiada da kabul gördüğünü yeniledi. Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, “Irak ve Suriye mezhep ve milletler arasında zaten ayrışmıştır, 100 yıl boyunca denenmiş bir anlaşma üzerinde ısrarcı olmanın fayda getirmeyeceği aşikardır” ifadesini kullandı.

Kürdistan Bölgesi'ni Afrika ülkelerine benzetilmemesi gerektiğini söyleyen Barzani, “Biz Afrika'dan önce bu tecrübeyi yaşadık, 2003 yılında bütün çabamızla Bağdat'a bağlandık ancak gördük ki olmayınca olmuyor, çünkü Irak'ta birlikte yaşama kültürü sona ermiştir” dedi.