Yolcu Taşıyan Ambulansın Trafikten Men Edilmesi

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü: 'Haberlerde görüntüsü yer alan ambulansın Sağlık Bakanlığı İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren 112 acil yardım ambulansları ile herhangi bir ilgisi yoktur'.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Sivil Trafik Ekipler Amirliği ekiplerinin yolcu taşıdığını tespit ettiği ambulansın, Sağlık Bakanlığı İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren 112 acil yardım ambulansları ile herhangi bir ilgisi olmadığını bildirdi.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, basın yayın organlarında görüntüsü yer alan ambulansın Sağlık Bakanlığı İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren 112 acil yardım ambulansları ile herhangi bir ilgisi bulunmadığı kaydedildi.

Söz konusu haberlerin olumsuz sonuçları olduğuna vurgu yapılan açıklamada, 'Bu tür haberler, vatandaşların ambulansa yol vermesi konusunda kamuoyu oluşturmak maksadıyla başlattığımız 'Yaşama Yol Ver' kampanyasını da baltalamakta ve 112 ambulanslarımıza olan güveni de sarsmaktadır' denildi.

Açıklamada ayrıca, haberde yer alan ambulansın bağlı olduğu şirket hakkında soruşturma başlatıldığı bilgisi verildi.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Sivil Trafik Ekipler Amirliği ekipleri, dün durumundan şüphelendiği tepe lambası yanık vaziyette seyreden kırmızı şeritli 1. derece ambulansı takip etmiş ve güvenli bir alanda durdurmuştu.

Yapılan kontrollerde ambulansın içinde hasta olmadığı, 12 kişinin araçla yolculuk yaptığı ve şoförün sürücü belgesinin yanında bulunmadığı belirlenmişti.

Sürücüye 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu kapsamında 'araç kullanırken sürücü belgelerini yanında bulundurmamak', 'fazla yolcu almak' ve 'amaç dışı yolcu taşımacılığı' yapmaktan cezai işlem uygulanarak, araç trafikten men edilmişti.
Kaynak: AA