Turgutlu, Şehidini Ağıtlarla Uğurladı

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesiyle ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen Ali Şahin, Manisa’nın Turgutlu ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin babası Mehmet Emin Şahin cenaze namazı sırasında fenalaşarak oğlunun cenaze namazını kılamadı.

Turgutlu, Şehidini Ağıtlarla Uğurladı
Manisa, 7 Haziran sonrası terör olaylarına verdiği 10’uncu şehidini son yolculuğuna uğurladı. Turgutlu’nun teröre verdiği 22’nci şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ali Şahin’in aslen Erzurumlu olan ailesinin feryatları yürekleri dağladı. Şehidin 10 gün önce Turgutlu’da olduğu ve birliğinden acil çağrılması üzerine görev yeri Diyarbakır’a gittiği öğrenildi.

Şehidin ikindi namazının ardından Pazar Camisinde kılınan cenaze namazına şehidin aile bireylerinin yanı sıra Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Aydın Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Kırkkaya, Manisa Jandarma Komutanı Albay Bülent Mercan, Turgutlu Kaymakamı Uğur Turhan, CHP Grup Başkan Vekili Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve binlerce vatandaş katıldı.

Diyarbakır’da şehit düşen 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Ali Şahin’in babası Mehmet Emin Şahin güçlükle ayakta dururken Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin şehit babasının elini bir an olsun bırakmadı. Şehidin annesi Hazar Şahin ve kız kardeşleri de şehidin cenazesi başında fenalık geçirirken şehitlerinin fotoğrafını öptüler.

Şehidin kardeşleri Seyman, Mualla, Nuray, İbrahim, Hakan ve yeğenlerinin feryatları yürek burktu.

BURADAKİ ŞEHİT KÜRT OĞLU KÜRT’TÜR

Şehidin yakını Veysel Özdemir cenazenin başında yaptığı konuşmada, “Herkes şunu iyi bilsin ki, kimse burada Kürdün hakkını savunmuyor. Buradaki şehit Kürt’tür, Kürt oğlu Kürt’tür. Bu vatan için şehit oldu. Bu vatan için hepimiz canımızı vermeye hazırız” dedi.

Şehidin amcası Kemalettin Şahin de, “Biz sadece şunu istiyoruz. Ali bu kirli savaş için ne ilkti ne de son olacak. Biz istiyoruz ki bu son olsun. Biz şunu diyoruz şuana kadar ateşin nereye düştüğünü bilmiyorduk. Gerçekten ateş düştüğü yeri yakıyormuş. Biz bunu şimdi öğrendik. Lütfen ateş başka ocaklara düşmesin. Bizim istediğimiz budur” ifadelerini kullandı.

Manisa Müftüsü Sinan Cihan tarafından kıldırılan cenaze namazında, şafii mezhebindeki vatandaşlar ayakkabılarını çıkararak hasır üzerinde namaz kıldı. Ayakta güçlükle duran şehidin babası Mehmet Emin Şahin cenaze namazına dayanamadı ve yakınındakilerin kolunda alandan uzaklaştırıldı.

Şehit, kılınan cenaze namazının ardından askeri törenle Turgutlu Şehitliğinde toprağa verildi.

Kaynak: İHA