TKDK Trabzon Turizmine Destek Vermeyi Sürdürüyor

TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğü’ne 12. Başvuru Çağrı döneminde Kırsal Turizm alt tedbiri kapsamında projesini sunan Hanzade Otelcilik Trabzon’un Akçaabat ilçesinde bir süre önce hizmete girdi.

TKDK Trabzon Turizmine Destek Vermeyi Sürdürüyor
Şirket yetkilisi Cesur Gerigelmez, Trabzon’da ortak iş yapılmaz diyenlere inat Hanzade oteli beş ortak beraber kurduklarını hatırlattı. Gerigelmez, “Konsepti biraz lüks tutup, gelen müşterilerimizi şehrimize yakışır bir şekilde ağırlayabileceğimiz bir mekan haline getirdik. TKDK’ya kurulum aşamasında bizim yanımızda olup destek verdiği için teşekkür ediyoruz” dedi.

TKDK Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu ise, turizm sektörünün otuzdan fazla sektörü doğrudan ve dolaylı olarak etkileyen, Türk ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olduğunu söyledi.



Trabzon’un gerek doğal güzellikleri gerekse 4 bin yıllık tarihi ve arkeolojik zenginlikleriyle, turistik açıdan gitgide daha da çekici bir yer haline geldiğini kaydeden Aydoğdu, Trabzon’da sadece Sümela Manastırı’na bir senede gelen turist sayısının 625 bin kişi olduğuna dikkat çekti.

TRABZON TURİZMİNE 55 MİLYONLUK HİBE

Konaklama tesisi, yatak sayısı ve hizmet kalitesinin arttırıldığı takdirde gerek Körfez Ülkeleri’nden gerekse diğer ülkelerden gelen turist sayısının daha da artacağını vurgulayan Aydoğdu, IPARD I programı kapsamında toplam yatırım tutarı 88 milyon 764 bin TL olan 121 projeyle sözleşme imzaladıklarını ve projelerin tamamlanmasıyla Trabzon’a 39 milyon 403 bin TL hibe desteği kazandıracaklarını belirtti.

KIRSAL TURİZME EN FAZLA DESTEK TRABZON’DAN

KDV muafiyetiyle beraber verilen destek tutarının 55 milyon 380 bin TL’ye ulaşacağını ve IPARD II programı ile birlikte turizm sektöründe hibe miktarının yüzde 50’den yüzde 65’ e yükseldiğini söyleyen Aydoğdu, “IPARD I programına halkımız yoğun ilgi gösterdi. TKDK’nın mevcut olduğu 42 il arasında en fazla sayıda su ürünleri işleme tesisi ve kırsal turizm tesisi Trabzon’da desteklendi. Halkımızın IPARD I programına olan yoğun ilgisinin, IPARD II programında da artarak devam edeceğine inanıyorum. AB hibelerinden, Trabzon’umuzun daha da fazla yararlanması için biz kurum olarak sizlere her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Kaynak: İHA