'Tarihi Kavak Evi'nde Tirit Keyfi

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Kavak Yusuf Ziya Yılmaz Parkı’nda yaptırılan tirit evi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

'Tarihi Kavak Evi'nde Tirit Keyfi
Açılışta konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde ilçemize bir Kavak Evi yapalım istedik. Yaptık ve bugün de açılışını yapıyoruz" dedi.

Kavak Tirit Evi açılış törenine, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Kavak, Vezirköprü, Salıpazarı ve Asarcık ilçe belediye başkanları, Van’ın Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Yüksel, Kavak Belediye Başkan Yardımcısı Reşat Ayyıldız, Samsun Tarım Müdürü Kadir Güven, Kavak Garnizon Komutanı Üsteğmen Abdulkadir Kütükçü, Emniyet Müdürü Adil Öztırak ve davetliler katıldı.

“KAVAK’TA 2016 YILI AÇILIŞLARLA GEÇECEK”

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu yaptığı konuşmada, "Başta Bakanlarımız, İl Başkanımız ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere ilçemize gelen yatırımlarda emeği olan herkese Kavak halkı adına çok teşekkür ediyorum. 2016 yılı Kavak’ın proje yılı olacak. Göreve geldiğimiz günden bu yana başlanılan projelerimizin birçoğu bu sene açılacak. Bu güzel ilçemize kim bir çivi çakarsa rabbim ondan razı olsun. Bu ilçe artık atılımlarıyla, başarılarıyla anılacak. Çok yakın zamanda Kavak için farklı sürprizlerimiz de olacak. Kavak Bölge Parkımız 12 bin 500 metrekarelik bir alana inşa edildi. İçerisine eski Kavak evi yerleştirildi. Bu evde Kavak yemekleri olacak. Yine çocuklarımız için oyun alanları, yürüyüş yerleri ve eskiden sıkça kullanılan su değirmeni olacak" ifadelerini kullandı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin kardeş belediye edindiği Van’ın Gevaş İlçe Belediye Başkanı Sinan Hakan’ı katılımcılara tanıtarak, Samsun Büyükşehir Belediyesi için Kavak, Bafra, Havza, Vezirköprü ne ise kardeş belediye Van’ın Gevaş ilçesinin de aynı yakınlıkta olduğunu söyledi.

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Kavak Belediyesi ve Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Kavak ilçesine yaptığı hizmetleri anlatarak, tirit evinin Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın isteği ile yapıldığını söyledi.



İLÇENİN SOSYAL TESİSİ OLACAK

Konuşmasında, sosyal belediyecilik faaliyetlerinin geliştirilmesinden yana olduklarını ifade eden Başkan Yılmaz, "Köylerimizde ahşap evler çürümeye bırakılmış. İlçelerde ise gördüğünüz gibi ahşap binaların yerini beton yapılar almış. Sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde bu parka bir de Kavak Evi yapalım dedik. Yanına da ambar. Gördüğünüz bu ev yeni ahşap malzemelerden değil, Kavak’ın çeşitli köylerinden getirilip burada restore edilmiştir. Bu Kavak Evi, yılın 3-4 ayında tirit evi olarak kullanılacak. Yani tirit evi olacak, senenin diğer zamanlarında da sosyal etkinliklerde kullanılacak. Büyükşehir Belediyesi olarak bu tür faaliyetlerde sadece Kavak İlçesinde değil, diğer ilçelerde de bulunuyoruz" dedi.

Açılışın ardından katılımcılara tirit ikram edildi. 12 bin 500 metrekarelik alanda kurulan Yusuf Ziya Yılmaz Parkı ve Tirit Evi için 3 milyon lira harcama yapıldığı öğrenildi.
Kaynak: İHA