Soğuk Havada Yaban Hayvanları Unutulmadı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Afyonkarahisar İl Müdürü Mehmet Kuşcu, hava şartlarının olumsuz gittiği kentte kara kışta yaban hayvanlarının unutlmadığını ifade ederek, yemleme çalışması yapıldığını kaydetti.

Soğuk Havada Yaban Hayvanları Unutulmadı
Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Kuşçu, kentte yoğun kar yağışı ve dondurucu soğukların etkisini gösterdiği bu günlerde Sandıklı Akdağ’da ki “Yaban Hayatını Geliştirme Sahasında” kızıl geyikler ve diğer yaban hayvanları için 175 kilogram yemin sahaya bırakıldığını söyledi.

Ayrıca kış mevsiminin yoğun ve etkili geçtiği İhsaniye ilçesine bağlı Döğer Beldesinde yaban hayvanlarının unutulmadığını aktaran Kuşçu, Frig Vadisi ve Emre Gölüne de 500 kilogram arpa, buğday ve mısırla yemleme çalışması yapıldığını belirtti.

Kuşcu yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Olumsuz kış şartlarının yoğun seyrettiği dönemlerde Doğa Koruma ve Milli Parklar olarak sorumluluk alanlarımız olan Afyonkarahisar, Eskişehir, Kütahya, Uşak ve Denizli gibi kış şartlarının ağır seyrettiği yerlerde yaban hayvanlarının yaşamlarını devam ettirebilmeleri için doğaya yem bırakılması çok önemli. Bu yemleme çalışmalarının olumsuz hava koşullarının etkin olduğu dönemlerde tüm yaban hayvanı yaşam ortamlarında devam edecektir.”
Kaynak: İHA