Kayseri Şeker'den Pancar Çiftcisine Ödeme

Fabrika, Sivas'ın Şarkışla ilçesinde pancar çiftçisine 14 milyon 976 bin lira ödeme yaptı 101 dönüm arazide pancar üreten bir kadın çiftçiye para kasası hediye edildi.

Kayseri Şeker, Sivas'ın Şarkışla ilçesindeki 713 çiftçiye, 14 milyon 976 bin lira ödeme yaptı.

Kayseri Şeker Fabrikasına ait hizmet binasında düzenlenen törenle bazı çiftçilere ödemeleri elden verildi. Diğer çiftçilerin alacakları ise banka hesaplarına yatırıldı.

İlçede 101 dönüm arazide 752 ton pancar üreten ve bunun karşılığında 193 bin 401 lira almaya hak kazanan çiftçi Gülay Toy'a 105 bin lira ödendi. Parasının bir kısmını daha önce avans olarak alan Toy'a, bir de para kasası hediye edildi.

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Halis Lektemur, bu yıl erken yaptıkları ödemelerin piyasayı canlandıracağına inandığını söyledi.

Kayseri Şeker Şarkışla Bölge Müdürü Zekeriya Güney, 'Bölge müdürlüğümüz tarafından yaklaşık 15 milyon lira çiftçilerimize dağıtıldı. Bu çiftçilerin içerisinde en yüksek parayı alan Gülay Toy'a paraları koyması için bu kasayı hediye ediyoruz. Yönetim kurulu başkanımızın böyle bir sözü vardı, bu sözünü yerine getiriyoruz' dedi.

Toy da kiraladıkları 101 dönümlük tarlada şeker pancarı ürettiğini belirterek, emeklerinin karşılığını erkenden almanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Yusuf Toy (47) da eşiyle bir yıl boyunca emek verdiklerini anlatarak, Kayseri Şeker yönetimine desteğinden dolayı teşekkür etti.
Kaynak: AA