Hocalarda 'Yöresel Düğün Oyunları' Yarışması

Afyonkarahisar'ın Hocalar ilçesinde Belediye ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile 'Yöresel Düğün Oyunları' yarışması düzenlendi.

Afyonkarahisar'ın Hocalar ilçesinde Belediye ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile 'Yöresel Düğün Oyunları' yarışması düzenlendi.

Hocalar merkez ve köylerinden ekiplerin katıldığı yarışmada jüri üyeliğini, Araştırmacı Yazar Ali Osman Karakuş, Halk Oyunları Eğitmeni ve Sandıklı Gönüllü Hanımlar Derneği Başkanı Melek Yavuz, Araştırmacı Yazar Ali Özeski, halk oyunları eğitimcisi öğretmen Kadir Demir ve Sandıklı Yarenler Derneği Halk Oyunları ekibinden Yılmaz Demircan yaptı.

Araştırmacı Yazar Ali Osman Karakuş,yaptığı konuşmada, 'Yöresel Düğün Oyunları' yarışmasının bölgede bir ilk olduğunu söyledi.

Karakuş, 'Bu yarışma tamamen yöreye özgü bir yarışma, bizim kültürümüz o kadar zengin o kadar renklidir ki, burada saatlerce anlatamayız' dedi.

Yarışmaya, Hocalar Merkez, Uluköy, Çepni, Davılgı, Kozluca, Yeşilhisar'dan yarışmacılar katıldı.

Yarışmada birinci Hocalar'dan İsmail Kaplan ve Mehmet Aydoğmuş, ikinci Hocalar'dan Özgür Arslan, Kamil Tunç, Ahmet Turan, Ferhat Can, Üçüncü ise Yeşilhisar ekibi Cemil ve Erkan İlhan oldu. Jüri özel ödüllerini ise Çepni ve Kozluca ekipleri kazandı. Sahnede tek tek hünerlerini sergileyen yarışmacılardan dereceye girenlere kupa, plaket ve madalyaları taktim edildi.

Programda yöresel düğün oyunlarının yanı sıra okunan şiir ve türküler izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Hocalarda ilk kez yapılan bu faaliyetin devam edeceğini ve fazla kişiyi davet edemediklerini belirten Hocalar Belediye Başkanı Ali Arslan, katkılarından dolayı emeği geçenlere teşekkür etti.

Programda emeği geçenlere teşekkür eden Hocalar Kaymakamı Selçuk Köksal da 'İnşallah böyle güzel etkinliklerde tekrar buluşmak nasip olur. Emeği geçen herkese teşekkür ederim' dedi.
Kaynak: AA