Engelli Öğrencilere Karneleri Evlerinde Verildi

Samsun'da evde eğitim hizmeti alan engelli öğrenciler, karnelerini de evlerinde aldı.

Samsun'un İlkadım ilçesinde evlerinde eğitim alan 22 engelli öğrenciye karneleri evlerinde verildi.

İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, ilçede engelleri nedeniyle okula gidemeyen ve evlerinde eğitim gören öğrencileri İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Çetinkaya ile birlikte evlerinde ziyaret etti.

Atlmaz, bedensel ve zihinsel engeli birinci sınıf öğrencileri 11 yaşındaki Kadir Ünal, 7 yaşındaki Muhammet Emin Aydın ile üçüncü sınıf öğrencisi 11 yaşında Nur Banu Aydın ve dördüncü sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Nursena Kılıç'a karne ve hediye verdi. Diğer öğrencilere ise öğretmenleri karnelerini teslim etti.

Kaymakam Atlamaz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, engelli ve sürekli hastalığı bulunan çocukların eğitim olanağından yararlanmaları için evde eğitim hizmeti verildiğini söyledi.

İlçede çeşitli engellere sahip 22 çocuğun evlerinde eğitim gördüğünü belirten Atlamaz, 'Bu çocuklarımızın öncelikle hijyenik olarak kendi kendilerine yeterli olmalarını sağlamak istiyoruz. Evdeki eğitimde belirli bir seviye ulaşan öğrencilerimizi okullara alıyoruz. Çünkü belirli bir aşamaya geldikten sonra arkadaş grubu içinde olmaları bir nevi doğal rehabilitasyon imkanı sağlıyor' dedi.

Kaynak: AA