Çankırı Valisi'nden Önemli Asayiş Olaylarında Çankırı'da Bulunmamasına İlişkin İddialara Cevap

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, kentte yaşanan büyük asayiş olaylarında, Çankırı’da bulunmamasına ilişkin iddialara, "Her türlü iletişim organına sahiptir Çankırı Valisi. Her türlü direktifi telefonla, faksla, whatsappla verebilecek kabiliyete sahibiz" cevabını verdi.

Çankırı Valisi'nden Önemli Asayiş Olaylarında Çankırı'da Bulunmamasına İlişkin İddialara Cevap
Çankırı’da geçen ay Çerkeş ilçesinde bulunan bir et entegre tesisinde yangın çıkmış ve işçiler ölümün eşiğinden dönmüştü. Önceki günlerde de Şabanözü ilçesinde kimyasal gazdan zehirlenen işçiler hastanelik oldu. Kentte meydana gelen iki asayiş olayında da Çankırı Valisi Vahdettin Özcan’ın şehir dışında bulunması tepkilere neden oldu. Özcan düzenlediği basın toplantısında eleştirilere cevap verdi.

Bir gazetecinin "Çerkeş’te çıkan yangın gününde de kentte değildiniz, Şabanözü’ndeki olayda da. İşçiler hastanede can pazarı yaşarken İstanbul’daki yaran eğlencesi programınızı iptal edip kente dönmeyi düşündünüz mü?" sorusunu yanıtlayan Vali Özcan, İstanbul’da bir yaran ocağı yaktıklarını ve Milletvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu ile Belediye Başkanı İrfan Dinç’in de olay günü orada bulunduğunu aktardı.

Olayı İstanbul’dayken öğrendiğini ve gerekli yerlere talimat verdiğini anlatan Vali Özcan, "Çalışma Bakanımızla gece bir telefon görüşmesi yaptık ve bu görüşme sonrası AFAD ekiplerine talimat verdim. Bölgede yapılan incelemenin ardından sızan gazın insan sağlığına zararlı olmadığını ve vücutta farkındalık yarattığını öğrendim. Ölümcül bir durum olmaması nedeniyle programımı bozmadım. Pazar günü Çankırı’ya döndüm ve kente gelir gelmez ilçeyi ziyaret ettim" diye konuştu.

"WHATSAPPLA TALİMAT VEREBİLECEK KABİLİYETE SAHİBİZ"

Vali Vahdettin Özcan teknoloji yardımıyla olay gününde ilgili mercilere gerekli direktifleri verdiğini ifade ederek, "Nezarette ve organizasyonda hiçbir sıkıntı olmamıştır. Artık modern çağdayız. Her türlü iletişim organına sahiptir Çankırı Valisi. Her türlü direktifi telefonla, faksla, whatsappla verebilecek kabiliyete sahibiz. Olay gününde organizasyon anlamında hiçbir eksiklik olmadı" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA