Burhaniye'de Kadınlar Takı Atölyesi Kurdu

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün açtığı kurslarda beceri sahibi olan 40 kadın takı atölyesi kurdu. Takı tasarım kurslarına katılan kadınların ürettiği eserler, yaz aylarında Ören sahilinde kurulacak stantlarda satılacak.

Burhaniye'de Kadınlar Takı Atölyesi Kurdu
Belediye ye ait Ahmet Akın Kültür Merkezinde bir araya gelen 40 kadın boncuk ve iplerden takı üretmeye başladı.

Özlem Tezcan’ın öğretmenliğini yaptığı kurslarda beceri sahibi olan değişik yaş ve mesleklerden 40 kadın kış boyu ürettikleri ürünleri yazın satarak ev ekonomilerine katkı sağlayacak. Kadınlar bilezik ve kolyeler üretiyor.

Kurslara katılmaktan mutlu olduğunu anlatan kadınlardan Yasemin İnceer,” Bu kurslarda hem evimize kendimize bir şeyler yapıyoruz. Aynı zamanda ev ekonomisine katkımız oluyor. Çocuklarımıza güzel bir şeyler yapabiliyoruz. Yeri geliyor öğretiyoruz. Ben bu kursa geldiğim için çok memnunum” dedi.

Gülse Turgut da,”Ben buraya takı yapmaya geldim. Çok eğleniyorum. Çok güzel vakit geçiriyoruz. Kolyeler yapıyoruz. Güzel vakit geçiriyoruz” dedi.

Ayşe Demir ise,” Bu kursa emekli olduktan sonra başladım. Çok güzel el işleri yapıyoruz. Torunlara çeyiz yapıyorum. 3-5 kuruş para kazanmak için takı yapıyoruz. Kursa gelmekten mutluyum” dedi.

Halk Eğitimi merkezi Müdürü Zehra Demirkıran Kılıç’da,” Kurslarımızda kadınlar boş vakitlerini değerlendiriyorlar. Hem de bu atölyelerdeki yaptıkları çalışmaları yaz döneminde satmaktadırlar. Biz de bayanlarımıza bu yönde katkı sağlayabildiğimiz için çok mutluyuz” dedi.

Edremit’ten geldiğini anlatan Lale Kaymak da,” Edremit de oturuyorum. Edremit’teki kursu kaçırdım. Bu yüzden Burhaniye’deki takı kursuna geldim. Çok memnunum. Öğretmenimiz çok güzel şeyler öğretiyor. Burada çok güzel arkadaşlık ve beraberlik var” dedi.

Kurs öğretmeni Özlem Tezcan da,” Atölyemizde haftanın 5 günü değişik branşlarda kurslarımız devam etmektedir. Güzel işler üretmeye çalışıyoruz. Aynı zamanda yapılan ürünler, yaz döneminde Ören de ve İskelede değişik yerlerdeki stantlarda satılıyor. Kursiyerler, aile ekonomilerine katkıda bulunuyorlar. Çok güzel işler yaptığımızı düşünüyoruz” dedi.

Kaynak: İHA