Altındağ Belediyesi'nden Örnek Davranış

Hayvanlara olan duyarlı yaklaşımı ve tüm Türkiye’ye örnek olan hayvan barınakları ile büyük beğeni toplayan Altındağ Belediyesi, örnek bir davranışa daha imza attı. Soğuk hava ve zorlu kış koşullarında yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için belirli noktalara yiyecek koyan Altındağ Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri, kimsesiz sokak hayvanlarını besledi.

Altındağ Belediyesi'nden Örnek Davranış
Özellikle şehrin dışında kalan bölgelerde, köy yollarında, ormanlık alanlarda ve açık arazide besleme yaptıklarını ifade eden Altındağ Belediyesi Veteriner Şube Müdürü Mustafa Hilmi Yaranoğlu, böylelikle sokak hayvanlarının yiyecek bulmak için şehir içlerine ve apartman önlerine kadar inmesinin önüne geçtiklerini söyledi.

Altındağ Belediyesi’nin sahipsiz sokak hayvanlarına olan yaklaşımının daima dostluk üzerine kurulduğunu ifade eden Yaranoğlu, “Sahipsiz sokak hayvanlarını bulundukları bölgeden alıp, kısırlaştırıp, aşılarını tamamlayıp, tekrar bulunduklarını bölgeye bırakıyoruz. Hasta olanları iyileşene kadar barınaklarımızda misafir ediyoruz. Pek çok hayvanı da sahiplendiriyoruz. Sokak hayvanlarıyla mücadelemiz asla öldürmek üzerine kurulu değil” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZDAN DESTEK İSTİYORUZ”

Sokaklarda yaşayan hayvanlara karşı biraz daha duyarlı yaklaşılması gerektiğini ifade eden Yaranoğlu, Altındağlı vatandaşlardan da bu konuda hassasiyet göstermelerini istedi. Yaranoğlu, “Vatandaşlarımız yakın çevrelerinde yardıma muhtaç, hasta, sakat ya da yeni doğmuş bir sokak hayvanını bize bildirebilirler. Özellikle çok soğuk havalarda hayvanlar çok büyük besin sıkıntısı yaşıyorlar. Biz elimizden geldiği kadar açık arazilerde hayvanları beslemeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan da bu konuda duyarlı olmalarını bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA