Zeytinburnu'nda 'Yerler Ve Gökler' İsimli Minyatür Sergisi Açıldı

Minyatür ve Tezhip sanatçısı Zehra Çekin’in ’Yerler ve Gökler’ isimli minyatür sergisi, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlerin ziyaretine açıldı.

Açılışta konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "İstanbul’umuzun farklı alanlarındaki gözde sanatçılarının eserlerini Zeytinburnu’nda sergiliyor olmak, bundan 10 yıl önce sadece hayallerini kurduğumuz bir konuydu. Allah’a şükürler olsun, şimdi bunu gerçekleştirebiliyoruz” dedi.

Cahide Keskiner’den Tezhip ve Minyatür, Hüseyin Kutlu’dan ise Hat öğrenen Minyatür Sanatçısı Zehra Çekin, ’Yerler ve Gökler’ isimli minyatür sergisini sanatseverlerin ziyaretine açtı. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen açılışa, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Erdem Zekeriya İskenderoğlu, sanatçı Zehra Çekin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış sonrası, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, sanatçı Zehra Çekin ve diğer davetlilerle birlikte sergiyi gezerek, Çekin’den sergideki eserler hakkında bilgi aldı. Sergi sonrasında ise Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi Salonu’na geçen vatandaşlar, piyanist Tuluyhan Uğurlu’nun verdiği konserle hoş vakit geçirdi.

“FARKLI ALANLARDAKİ SANATÇILARIN ESERLERİNİ KÜLTÜR MERKEZİMİZDE SERGİLİYORUZ”

Açılışta konuşma yapan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Zeytinburnu Belediyesi olarak, bu sergiye ev sahipliği yapıyor olmak benim için, gerçekten son derece anlamlı. Zeytinburnu halkına da çok teşekkür ediyorum. Böylesine bir mekanı bize yapma yetkisini verdiler. Onlar iyi ki varlar. İstanbul’umuzun farklı alanlarındaki gözde sanatçıların eserlerini Zeytinburnu’nda sergiliyor olmak, bundan 10 yıl önce sadece hayallerini kurduğumuz bir konuydu. Allah’a şükürler olsun, şimdi bunu gerçekleştirebiliyoruz. Sanatçılarımızın evliyseler çocukları vardır. Ama eserleri de onların çocukları gibidir. Ben onu hissediyorum, biliyorum” diye konuştu.

Sanatçı Zehra Çekin ise “Sergimize sahip çıkarak ev sahipliği yapan Zeytinburnu Belediye Başkanımız Murat Aydın’a ve emeği geçen herkese, küratörümüz Yusuf Şen’e çok teşekkür ediyorum. Benim için bu sergin kataloğu çok önemliydi. Bana bir hediyedir. Buna imkan sapladığı için Zeytinburnu Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. Bu çetin hava şartlarında sizleri de burada görmek beni çok mutlu etti. Çok teşekkür ediyorum. Daha nice sergilere inşallah” dedi.

Kaynak: İHA