Üniversite Öğrencilerinden Örnek Davranış

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) öğrencileri, Toplumsal Duyarlılık Projesi kapsamında, ‘Bir Gülücük Bin Umut’ sloganıyla tedavi gören lösemili çocukları ziyaret etti.

Üniversite Öğrencilerinden Örnek Davranış
‘Toplumsal Duyarlılık Projeleri’ kapsamında HKÜ öğrencileri, takdir toplayan etkinlikler düzenliyor. HKÜ Öğretim Görevlisi Sakine Hakkoymaz koordinatörlüğünde gerçekleşen proje kapsamında, HKÜ Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğrencileri Merve Sağat, Bilge Kara, Kübra Kara, Gülseren Demirel ve Ayşe Koç Gaziantep Onkoloji Hastanesinde tedavi gören lösemili çocukları ziyaret etti. Projesi kapsamında yaptıkları faaliyetler nedeniyle duygusal anlar yaşadıklarını belirten öğrencilerden Kübra Kara, "Halk diliyle kanser olarak belirlenen lösemi hastalığı günümüzde genç veya yaşlı demeden, yaş gözetmeksizin hızla artmaktadır. Bu hastalık sürecinde, hasta ve hasta yakınlarına en önemli yardım, moral ve motivasyonlarını artırıcı destek olmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle ben ve arkadaşlarım çeşitli ve eğlenceli kostümler giyerek çocuklara moral günü düzenledik. Çocuklara ve ailelerine güzel anlar yaşatmaya çalıştık. Belli zaman aralıklarıyla ziyaretlerine gittik. Çocuklara çeşitli oyuncaklar vererek onları mutlu etmeye çalıştık. Manevi olarak destekte bulunarak bir nevi hastalıklarını unutturmaya ve böylelikle hastalıklarıyla mücadele etme ortamını güzelleştirmeye çalıştık” dedi.

Ziyarete giden HKÜ öğrencileri palyaço ve sevimli hayvan kostümleriyle, tedavi gören tüm çocuklarla tek tek ilgilenerek, çocukların eğlenceli dakikalar geçirmesini sağladı.

Ailelerinden çocukların tedavi süreçleriyle ilgili bilgi de alan HKÜ öğrencileri, acil şifalar dileyerek her türlü yardıma hazır olduklarını belirtti.

Kaynak: İHA