Ulubey'de Tatlı Kurs

Ordu’nun Ulubey ilçesinde, Gülyalı ilçesinde yapımına başlanan Çikolata Park Projesi kapsamında değerlendirilmek üzere el yapımı çikolata üretimi kursu düzenlendi.

Ulubey'de Tatlı Kurs
Ulubey Kaymakamı Emrullah Temizkan ve Usta Öğretici Hüseyin Kestane, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret ederek, Ulubey Kaymakamlığı ve Ulubey Halk Eğitimi Merkezi işbirliği ile düzenlenen çikolata yapımı kursu hakkında bilgiler verdi.

El yapımı çikolatanın değerli bir ürün olduğunu ifade eden Ulubey Kaymakamı Emrullah Temizkan, Ordu’da el yapımı çikolata imalatını geliştirmek için çikolata yapımı kursu düzenlediklerini söyledi.

Kursa ilginin oldukça yoğun olduğunu belirten Kaymakam Temizkan, kursiyerler tarafından yapılan çikolatalardan Vali İrfan Balkanlıoğlu’na takdim etti.

Çikolata yapımı kursunun Ordu’da bir ihtiyacı karşılayacağını belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Ulubey Kaymakamlığımız ile Halk Eğitimi Merkezi birlikte butik çikolata yapma kursu açmışlar. Açılan kursa katılan kursiyerler, butik çikolata yapmayı öğrenmiş durumdalar. Çikolatalar tamamen el imalatı olup, özel maharet ve hüner gerektiren çikolatalar. Bu tür çikolatalar bütün Avrupa’da yaygın bir şekilde kullanılıyor, tüketiliyor. Üst düzey ziyaretlerde, hediye edilmek üzere hazırlanır. El yapımı olduğu için diğer çikolatalara göre fiyatı ise biraz pahalıdır. Ama Avrupa’da yaygın bir şekilde bu tür çikolata yapımı yaygındır. Ordu, turizme doğru açıldıkça bu tür hediyelik ürünlere ihtiyaç duyulacaktır. Gülyalı ilçemizde yapımına başlanan Çikolata Park Projesi’nin de devreye girmesiyle burada katma değeri yüksek ürünler elde etmek mümkün. Bunun da sanatkarları şimdiden yetiştiriliyor. Kendilerini tebrik ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA