Shrek Müzikalinin Provaları Yapıldı

Broadway'in yeşil devini sahneye taşıyan gösteri, 22 Ocak7 Şubat arasında Zorlu PSM'de sahnelenecek Müzikleri Jeanine Tesori, hikayesi ve sözleri ise David LindsayAbaire imzasını taşıyan Shrek müzikali için 60 kişilik ekip İstanbul'a geldi.

Broadway'in yeşil devini sahneye taşıyan 'Shrek The Musical', uluslararası turnesine 22 Ocak'ta Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde başlayacak.

İstanbul'da 22 gösteri sahneleyecek ekibin basına açık provalarında AA muhabirine açıklamada bulunan yönetmen Stephen Sposito, büyük bir Broadway gösterisini sahneleyeceklerini ve gösterinin ilk Shrek filmiyle benzerlikler taşıdığını dile getirerek, 'Tamamen yeni şarkılar, orkestra tarafından yorumlanan müzikler, fantastik kostümler, Shrek, Fiona ve Eşek gibi tanıdık gelen karakterlerin yanı sıra masal karakterleri, büyük ejderha kuklası, video duvarı, büyük bir senaryo ve danslar. İlk Shrek filmini anlatan bir Broadway müzikali' diye konuştu.

Sposito, gösteriye orkestralarının da eşlik edeceğini belirterek, '9 kişiden oluşan ve turneyle gezen bir orkestramız var. Her gösteride canlı müzik yapıyorlar. Orkestra, müzikalde yeni şarkılardan oluşan yaklaşık 20 şarkıyı yorumlayacak' dedi.

- McCrory: 'Provalara New York'ta başladık'

Prodüksiyon yöneticisi Jo McCrory, müzikalin provalarına New York'ta başladıklarını ve provaların 3 hafta sürdüğünü söyledi.

Ekibin İstanbul'a geçen hafta geldiğini kaydeden McCrory, 'Cuma günkü gösteriye hazır olacak şekilde provalarımızı tamamladık. Shrek karakterimiz, her performansa 1 saat süren özel bir makyajla çıkıyor. Nasıl hazırlandığına dair çok fazla detay veremeyiz ancak makyajdan sonra onu canlandıran aktörle hiçbir benzerliği kalmıyor. Tamamen Shrek gibi görünüyor ve Shrek'e dönüşüyor' ifadelerini kullandı.

McCrory, uluslararası turne kapsamındaki ilk gösterinin İstanbul'da sahneleneceğini kaydederek, bu nedenle yaratıcı ekip dahil, yaklaşık 60 kişinin gösteri için İstanbul'a geldiğini söyledi.

Gösteride Fiona'yı canlandıran genç oyuncu Lindsay Estelle Dunn da Shrek ve Eşekle çıktığı maceradan dolayı mutlu olduğunu ve dünyayı keşfetmek için çok eğlenceli bir yol olduğunu aktardı.

Gösterinin İstanbul'a gelmesinden dolayı da oldukça memnun olduğunu belirten Dunn, 'İstanbul'u çok seviyorum. Sanırım İstanbul'un en sevdiğim yanı, etrafta gezinen kedileri. Çünkü tüm küçük hayvanları çok seviyorum. Ayrıca yemeklerine de bayıldım. Shrek de güzel yemek yapıyor ama buranın yemeklerini biraz daha fazla sevdim' dedi.

Sonsuza kadar yaşadığı için en sevdiği masal karakterinin Peter Pan olduğunu aktaran Dunn, ilk kez geldiği İstanbul'da, Taksim Meydanı'nı gezdiğini ve bazı küçük harika restoranlara gittiğini söyledi.

- Kyle Timson: 'İstanbul'u çok sevdim'

Gösteride Shrek'i canlandıran Kyle Timson ise Shrek kostümüyle yaptığı söyleşide, esprili yanıtlarıyla dikkat çekti.

Prenses Fiona'nın kendisi olmaktan korkmadığını ve bu nedenle sevdiğini dile getiren Timpson, 'Masalsı, fişek gibi, ayrıca benim de kendim gibi davranabilmemi sağlıyor' yorumunu yaptı.

Timpson, İstanbul'un yemeklerine bayıldığının altını çizerek, 'Kapalıçarşı, Taksim Meydanı ve Galata'yı yürüyerek gezdim ve çok eğlendim. Çok güzel bir şehir burası. İstanbul'u çok seviyorum' diye konuştu.

Müzikleri Jeanine Tesori, hikayesi ve sözleri ise David Lindsay-Abaire imzasını taşıyan Shrek müzikali, orjinal dilinde Türkçe üstyazı ile sahnelenecek. 60 kişilik kadrosu ve canlı orkestrasıyla müzikal tarihinin en ihtişamlı ve eğlenceli yapımlarından biri olan müzikal ekibi, İstanbul'a 10 konteynerlik set ile geldi.

Tim Hatley'in tasarladığı kostümleriyle En İyi Kostüm dalında Tony Ödülü kazanan müzikal, 7 Şubat'a kadar izlenebilecek.
Kaynak: AA