SEKA Kamp Lojmanları Restorasyon Projesi Onaylandı

Kartepe Belediyesi Uzuntarla mahallesi Seka Kamp Alanı’nda bulunan 5 adet tescilli yapının restorasyon çalışmaları için projeler hazırlandı.

SEKA Kamp Lojmanları Restorasyon Projesi Onaylandı
Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Müdürlüğü de Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan projelere onay verdi. Kartepe Belediyesi ilçede tarihi yapıları koruyarak geleceğe miras bırakmak adına çalışmalarına hız verdi. Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından Uzuntarla mahallesi Seka Kamp Alanı’ndaki 5 adet tescilli yapının da yeniden işlevlendirilerek kullanıma açılması amacıyla proje çalışması yapıldı.

Kartepe Belediyesi Plan Proje Müdür Vekili Ali İhsan Karagöz, hazırlanan projenin onaylandığını belirterek, “Seka Kamp Alanı’nda bulunan 5 adet tescilli yapının rölöve, restorasyon, restitüsyon çalışmaları Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Müdürlüğü’ne sunulmuş ve bununla ilgili projeler onaylanmıştır” dedi.

Resmi prosedürlerin tamamlanması ardından Kartepe Belediyesi tarafından proje uygulamasının hayata geçirilmesi ile yapıların tekrar ilçeye ve turizme kazandırılması hedefleniyor.
Kaynak: İHA