Odunpazarı Kültür Merkezinin Kapatılması

Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait merkezin, mahkeme sonuçlanana kadar Odunpazarı Belediyesince kullanılması kararlaştırıldı.

Eskişehir'de, mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait olan ve müdürlük tarafından kira sözleşmesinin yenilenmemesinden dolayı kapatılan Odunpazarı Kültür Merkezinin, mahkeme sonuçlanana kadar Odunpazarı Belediyesi tarafından kullanılmasına karar verildiği bildirildi.

Odunpazarı Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, belediye başkanı Kazım Kurt'un önünde oturma eylemi başlattığı merkezin mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen, kaymakamlık talimatıyla polis tarafından kullanıma kapatıldığı belirtildi.

Bu sabah Kurt ve Odunpazarı Kaymakamı Selim Parlar'ın kaymakamlıkta bir görüşme gerçekleştirdiklerinin belirtildiği açıklamada, 'Yapılan görüşme sonucunda kaymakamlık, yürütmeyi durdurma kararına uyacaklarını beyan etti ve Vakıflar Bölge Müdürlüğüne haber verdi. Bu olumlu görüşmenin ardından karar resmi evrak üzerinde imzalandı. Karara göre yargı süreci sonlanıncaya kadar Kurşunlu Külliyesi Kervansarayı süresiz olarak Odunpazarı Belediyesinin kullanımına açıldı' ifadelerine yer verildi.
Kaynak: AA