Kur'an-I Kerim Okumayı Öğrenen Çocuklar Taç Giydi

Yozgat'ın Aydıncık ilçesinde ''Okul Öncesi Dini Eğitim'' projesi kapsamında Kuranı Kerim okumayı öğrenen 4-6 yaş arası çocuklar için taç giyme programı düzenlendi.

Aydıncık Anaokuluunda düzenlenen programda konuşan Kaymakam Sinan Başak, küçük yaştaki çocuklara Kur'an bilincini aşılamayı hedeflediklerini söyledi.

Çocukların Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenmekte çok istekli olduklarını ifade eden Başak, 'Başlatılan bu proje ile çocuklarımızın dini ve milli eğitimine önem veriyoruz. Aydıncık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aydıncık Anaokuluna bu projeyi gerçekleştirdikleri için teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın yaşına uygun eğitimler verilerek kuran bilincini bu yaşta aşılamak çok güzel' dedi.

Kur'an okumayı öğrenen çocuklar için taç giyme töreni düzenlendiğini belirten Başak, 'Proje ile, küçük yavrularımıza Kur’an-ı Kerim’i öğretmekten ziyade, Kur’an bilinci aşılamayı hedefliyoruz. Bizzat sınıflarında ziyaret ederek gözlemlediğim kadarıyla zaten minik öğrencilerimiz de bu konuda çok istekliler' diye konuştu.

Başak, projenin kısa zamanda yaygınlaşacağını ve amacına ulaşacağından şüphesinin olmadığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA