Kayaklı Koşu Balkan Kupası Sona Erdi

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından Bolu'nun Gerede ilçesinde düzenlenen Kayaklı Koşu Balkan Kupası sona erdi.

Arkut Dağı Kayaklı Koşu Merkezi'nde gerçekleştirilen kupada, Türkiye, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Romanya ve Sırbistan'dan toplam 41 sporcu mücadele etti.

Organizasyon bayanlarda 5, erkeklerde ise 10 kilometre serbest stil mücadelesinin ardından tamamlandı.

Ödül töreninde konuşan Bolu Valisi Aydın Baruş, koşu merkezinin Türkiye'nin en güzel spor yapılabilecek alanlarından biri olduğunu söyledi.

Bu alanı daha iyi duruma getirmek için çalıştıklarını belirten Baruş, 'Işıklandırma ve asfaltlama işlemlerinin bitirilmesiyle burası çok daha güzel hale gelecek' diye konuştu.

Baruş ve protokol üyeleri, daha sonra dereceye giren sporculara ödüllerini verdi.

Yarışlarda klasik stil erkeklerde Pepene Paul Conttantin (Romanya) birinci, Tisinzov Vezelin (Bulgaristan) ikinci, Dadic Edi (Hırvatistan) üçüncü, kadınlarda ise Malec Vedrana (Hırvatistan) birinci, Sara Timea (Romanya) ikinci, Darvas Zsanet Bernadet (Romanya) ise üçüncü oldu.

Serbest stil erkeklerde de Pepene Paul Conttantin (Romanya) birincilik, Tisinzov Vezelin (Bulgaristan) ikincilik, Hogiu Petrika (Romanya) üçüncülük, kadınlarda Melec Vedrana (Hırvatistan) birincilik, Sara Timea (Romanya) ikincilik, Akalın Güllü (Türkiye) üçüncülük elde etti.

Kaynak: AA