Kartepe'nin İmarında Yoğunluk Var Sorun Yok

Kartepe Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri, ilçenin yenilenmesi ve gelişmesi adına yoğun talebi hızlı bir şekilde karşılamaya devam ediyor.

Kartepe'nin İmarında Yoğunluk Var Sorun Yok
Kartepe Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Ali İhsan Karagöz nezaretindeki ekip, belediyenin misyonu ve vizyonu gereğince kendilerine sağlanan teknolojiyi ve sunulan imkanları en verimli şekilde kullanarak başarılı bir çalışma yılı geçirdi.

2015 yılında yoğun bir çalışma temposuna sahip olduklarını belirten Karagöz, “Müdürlük olarak teknik ekiplerimizle vatandaşlarımıza hizmet konusunda hızlı ve kaliteli hizmetler sunarak memnuniyetlerini artıran bir performans sergiledik. Bunu da önceki yıllara göre geçen yıl sunulan hizmetlerdeki rakamlar gün yüzüne çıkartarak açıkça göstermektedir. Bu kapsamda Harita birimimiz 623 adet yapılaşmaya esas imar durumu, 1203 adet yazılı imar durumu, 94 adet vaziye planı onayı, 373 adet plankote, 346 adet aplikasyonu, 59 adet ifraz, 64 adet tevhid, 85 adet yola terk ihdas işlemi gerçekleştirmiştir. Zemin deprem inceleme birimi olarak 399 adet zemin durum belgesi, 297 adet zemin etüd rapor onayı düzenlenmiştir. Düzenlenen harita ve zemin evraklarının sonucunda; Yapı Ruhsat Birimimizce 573 adet ruhsat işlemi düzenlendi.

Düzenlenen 573 yapı ruhsatı içerisinde; 319 adet yeni yapı, 12 adet yenileme, 22 adet kat ilavesi, 141 adet tadilat, 58 adet isim değişikliği, 13 adet istinat duvarı ve 8 adet kaçak yapının ruhsatlandırılması işlemi yapılmıştır” dedi.

Yeni ilçelerden Kartepe’de inşaat sektöründe yaşanan yoğunluk doğrultusunda vatandaşlara sorunsuz bir hizmet sunduklarını belirten Karagöz, “İlçemizde yapılacak yapılar için hazırlanan projelerin daha kaliteli, yaşanabilir ve kullanılabilir olması adına müdürlüğümüz bünyesinde görev alan mimar ve mühendislerin kendi branşlarındaki tecrübe ve mesleki bilgilerini verimli kullanmaları ile sorunsuz bir hizmet yılını tamamlamış olduk. Başkanımızdan aldığımız destekle artan iş hacmi ve verimliğini üst seviyede tutarak 2016 ve sonrasında da halkımıza en iyi hizmeti sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA