Kalkınma Bakanlığından 'Kral Kızı'na 7,5 Milyon Lira Destek

Sarıkaya Kaymakamı Özcan: ''Yozgat'ın ve Türkiye'nin kalkınmasına katkı sağlayacak Roma hamamının turizme kazandırılması için Kalkınma Bakanlığımızdan 7,5 milyon liralık büyük bir destek aldık''.

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde bulunan ve 'Kral Kızı' adıyla bilinen Roma hamamının turizme kazandırılması için Kalkınma Bakanlığından 7,5 milyon liralık ödenek gönderildiği bildirildi.

Sarıkaya Kaymakamı Yasin Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Kral Kızı' adıyla da bilinen Roma İmparatorluğu döneminden kalma hamamın medeniyetin sanatsal ve tarihi özelliklerini taşıdığına dikkati çekti.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın geçen hafta gerçekleştirdiği Yozgat ziyaretinde Vali Abdulkadir Yazıcı'dan Roma hamamı hakkında brifing aldığını aktaran Özcan, hamamdaki kazı çalışmalarının Valilik bünyesinde 2013 yılından beri devam ettiğini ifade etti.

Özcan, 'Yozgat'ın ve Türkiye'nin kalkınmasına katkı sağlayacak Roma hamamının turizme kazandırılması için Kalkınma Bakanlığımızdan 7,5 milyon liralık büyük bir destek aldık. Bu gelen ödenekle ilçemizde bulunan Yozgatımızın ve ülkemizin tarihi değerinin turizme kazandırılması için çalışmalarımızı hızlandıracağız' dedi.

Roma hamamının turizme kazandırılmasının Türkiye ve dünyanın tarihi zenginliği açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Özcan, hamamın ilçe ekonomisine de katkıda bulunacağını dile getirdi.
Kaynak: AA