Bahçeli Nasıl Bir Hastaydı Açıklaması Doktoru Açıkladı

Kocaeli’nin Çayırova ilçesindeki özel hastanede geçirdiği açık kalp ameliyatının ardından taburcu edilen Devlet Bahçeli’yle ilgili konuşan doktoru Prof. Dr. Sertaç Çiçek, "Kendisi benim 30 senelik meslek hayatımda gördüğüm en uyumlu ve nazik hastalardan biri" dedi.

Bahçeli Nasıl Bir Hastaydı Açıklaması Doktoru Açıkladı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 6 gündür tedavi gördüğü Kocaeli’nin Çayırova ilçesindeki özel hastaneden taburcu edildi. Bahçeli’nin taburcu edileceğini öğrenen çok sayıda partili sabah saatlerinden itibaren hastaneye akın etti. Hastanede, Genel Başkan Yardımcıları Şefkat Çetin, Ahmet Kenan Tanrıkulu, Atila Kaya, Celal Adan, Edip Semih Yalçın, Emin Haluk Ayhan, Mevlüt Karakaya, Oktay Öztürk, Sadir Durmaz, Ruhsar Demirel, Ümit Özdağ, Zuhal Topçu, Genel Sekreter İsmet Büyükataman, Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz ve çok sayıda partili hazır bulundu.

ALKIŞLARLA TABURCU OLDU

Dışarıda bekleyen çok sayıda partili, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi hastanenin kapısında alkışlarla karşıladı. Genel Başkan Bahçeli, hastanenin kapısına kadar kendisine eşlik eden Prof. Dr. Sertaç Çiçek’e teşekkür etti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli makam aracına binerek karayolu ile Ankara’da bulunan evine gitti.

“DEVLET BAHÇELİ AÇIK KALP AMELİYATI OLDU”

Devlet Bahçeli’nin taburcu edilmesinin ardından ameliyatını gerçekleştiren Prof. Dr. Sertaç Çiçek, hastanede bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Prof. Dr. Sertaç Çiçek, “Sayın Devlet Bahçeli Cuma hastanemizde açık kalp ameliyatı geçirdi. Başarılı geçen operasyon sonrasında tedavisi planlandı ve bugün kendisini taburcu ettik. Bu dönem içerisinde çeşitli faklı bilgiler verildi ancak bu çok problemsiz, sıkıntısı olmayan bir işlem oldu. Bugünde hastaneden ayrıldı” dedi.



“KENDİSİ SON DERECE SAĞLIKLI”

Operasyonda hiçbir problem yaşanmadığını belirten Çiçek, “Operasyon bir kaç saat sürdü. Cuma günü öğlen sularından işleme başladık. Öğleden sonra 16.00 civarında kendisi yoğun bakıma geldi, birkaç saat sonra uyanarak solunum makinesinden ayrıldı. İşlem esnasında hiçbir problem sıkıntı yaşanmadı. Son derece sağlıklı olarak da bugün kendisini taburcu ettik” şeklinde konuştu.



“KALP KAPAKÇIĞINDA YETMEZLİK OLUŞMUŞ”

Bahçeli’nin Daha önceden tamir edilen kalp kapakçığında yetmezlik oluştuğunu ve buna müdahale ettiklerini belirten Çiçek, “Kendisi 2004 yılında bir kalp ameliyatı geçirmişti. O ameliyatta damarlarına hem bypass yapılmıştı hem de kapaklarından bir tanesi tamir edilmişti. Zaman içerisinde tamir edilen kapakta tekrar bir dejenerasyon meydana gelip o kapakta yetmezlik oluşmuş. Yapılan bypassların hepsi açıktı damarlarında herhangi bir tıkanıklık yoktu. Fakat bu kapağın kaçırması nedeniyle ileride bir kalp yetmezliği oluşturmasın diye planlanmış bir müdahale yapıldı ve o kapak yeter hale getirildi” ifadelerini kullandı.

“MESLEK HAYATIMDA GÖRDÜĞÜM EN NAZİK HASTA”

Kendisine istirahat etmesini önerdik ifadelerini kullanan Prof. Dr. Sertaç Çiçek, “Son derece sağlıklı bir durumu var. Kendisine istirahat etmesini önerdik. Kendisi benim 30 senelik meslek hayatımda gördüğüm en uyumlu ve nazik hastalardan biri. Bir süre istirahat edecek. İstirahat dönemini tamamladıktan sonra sağlığı ile ilgili herhangi bir problemi olmadan devam edecektir" dedi.

Kaynak: İHA