Ardahan'da Kar Ve Buzlanma Ulaşımı Aksatıyor

Ardahan'da kar ve buzlanma ulaşımda aksamalara neden oluyor.

Ardahan-Artvin yolunun Sahara, Ardahan-Posof yolunun Ilgar dağı mevkilerinde yoğun buzlanmadan dolayı birçok araç yoldan çıktı. Araçlar zincir taktıktan sonra yoluna devam etti. Kara saplandığı için yoluna devam edemeyen araçlar ise, karayollarından yardım istedi.

Karayolları 183. Şube Şefi Ümit Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ardahan'ın genelindeki yollarda buzlanmanın ulaşımı aksattığını söyledi.

Kar ve buzlanmaya rağmen yollarda karla mücadele çalışmasını aralıksız sürdürdüklerini ifade eden Yıldırım, 'Yollarımızın genelinde yol genişletme çalışması sürüyor. Bizim sürücülerden tek bir isteğimiz, yeter ki tedbirli olsunlar. Güvenli bir şeklide yola çıksınlar. Bizim önerilerimizi ve uyarılarımızı dikkate alsınlar. Çünkü buz ve kardan dolayı yoldan çıkanların çoğunda zincir yok' dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hakkı Özgür de, ilde sabah saatlerinde kapalı olarak kendilerine bildirilen 13 köy yolunun açıldığını, söz konusu yollarda genişletme çalışmasının sürdüğünü belirtti.

Kaynak: AA