Adıyaman Belediyesi'nden İstiklal Marşı Yarışması

Adıyaman Belediyesi, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla ‘İstiklal Marşı Yarışması’ düzenleyecek.

Adıyaman Belediyesi'nden İstiklal Marşı Yarışması
Adıyaman Belediyesi Ocak Ayı Meclis toplantısında alınan karar ile, 12 Mart tarihinde kutlanacak olan İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla ilk ve ortaöğretim düzeyindeki öğrencilerin katılabileceği ‘İstiklal Marşı Yarışması’ düzenlenecek.

Şiir, resim ve kompozisyon dallarında gerçekleştirilecek olan yarışmayla ilgili bilgi veren belediye yetkilileri, “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde ilköğretim ve ortaöğretim okullarında düzenlenecek olan şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren katılımcılara belediye olarak çeşitli ödüller vereceğiz. Belediye Meclisimiz tarafından alınan karar gereğince, İstiklal Marşı’nın kabulüyle ilgili düzenlenecek olan şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girecek olan öğrencilerimizden birincilere laptop bilgisayar, ikincilere notebook ve üçüncülere ise dijital fotoğraf makinesi verilecek. Tüm öğrencilerimizi bu yarışmamıza katılmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA